Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

>> Αρχική σελίδα
epirus_front1Η Περιφέρεια αποτελεί μια ενιαία αποκεντρωμένη διοικητική μονάδα με καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση της εφαρμογής της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής σε Περιφερειακό επίπεδο.
Η Περιφέρεια Ηπείρου καταλαμβάνει το βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Δυτικά βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος, ανατολικά συνορεύει με την Μακεδονία και τη Θεσσαλία & νότια εκτείνεται μέχρι τον Αμβρακικό κόλπο και το νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Αποτελείται από τους Νομούς Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων & Πρέβεζας. Η έδρα της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκεται στα Ιωάννινα.

Τελευταία Νέα

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ευχές για Καλή Χρονιά από τη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας

«Αγαπητοί πολίτες της Ηπείρου,

Διανύουμε τις τελευταίες ώρες του 2010 και ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε το νέο έτος, με υψηλές προσδοκίες αλλά και με μεγάλες ευθύνες.

Περισσότερα...

8,6 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για έργα ύδρευσης σε Πλαταριά -Σύβοτα

Ένα μεγάλο έργο για μια ιδιαίτερης αξίας τουριστική περιοχή της Περιφέρειας Ηπείρου όπως είναι τα Σύβοτα και η Πλαταριά του Νομού Θεσπρωτίας εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας Ηπείρου 2007 – 2013», έπειτα από την υπογραφή της  σχετικής απόφασης  από τη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

Περισσότερα...

2,4εκ. ευρώ για την ανάπτυξη της έρευνας και καινοτομίας από το ΕΣΠΑ

«Παράθυρο» για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας «ανοίγει» η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου για το Πανεπιστήμιο, το Τ.Ε.Ι και τα Ερευνητικά Κέντρα της περιοχής μέσω του ΕΣΠΑ.

Περισσότερα...

Περισσότερα Νέα...

Σελίδα 1 από 62