Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

>> Δελτία Τύπου Οι Αιρετοί της Ηπείρου ενημερώθηκαν για τα νέα δεδομένα που διαγράφονται με τον «Καλλικράτη»

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Οι Αιρετοί της Ηπείρου ενημερώθηκαν για τα νέα δεδομένα που διαγράφονται με τον «Καλλικράτη»

E-mail Εκτύπωση PDF

Για τα νέα δεδομένα που διαγράφονται στην τοπική αυτοδιοίκηση με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», καθώς και τις δράσεις που έχει προωθήσει τον τελευταίο χρόνο η Περιφέρεια για να συμβάλει στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής ενημερώθηκαν οι νεοεκλεγέντες αιρετοί της Ηπείρου στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (21/12/10) στην Περιφέρεια με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέα, Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

21.12SYSKEPSH_«Έχουμε κάνει όλο τον απαιτούμενο σχεδιασμό, ώστε να προωθήσουμε στην πράξη μια διαφορετική δημόσια διοίκηση, μια διαφορετική αυτοδιοικητική δομή» ανέφερε η Γενική Γραμματέας ανοίγοντας τις εργασίες της σύσκεψης και ζήτησε από τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές «Να αδράξουν την ευκαιρία και να αξιοποιήσουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες και δυνατότητες που τους δίνονται».

Στη συνέχεια, τους ενημέρωσε για τις δράσεις και προτεραιότητες που έθεσε τον τελευταίο χρόνο η Περιφέρεια με κυρίαρχα την ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και του Αναπτυξιακού Νόμου που είχαν ως στόχο να μπει η Ήπειρος σε μια δυναμική αναπτυξιακή τροχιά.

«Το άσχημο οικονομικό πλαίσιο στο οποίο κληθήκαμε να κινηθούμε, είναι σαφές πως δεν ευνόησε τη διάθεση εθνικών πόρων για επενδύσεις, οπότε μας υποχρέωσε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, ώστε να γίνει πράξη η αναθέρμανση της περιφερειακής οικονομίας, μέσω της ενίσχυσης της ρευστότητας.

Και εμείς, ως Περιφέρεια, ένα χρόνο τώρα αυτό κάναμε. Αξιοποιήσαμε με τον καλύτερο και πιο αποδοτικό τρόπο τους πόρους του ΕΣΠΑ», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Το αποτέλεσμα που πετύχαμε ήταν προϊόν συλλογικής προσπάθειας και επίπονης δουλειάς και ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό. Αυτοδιοικητικούς, κοινωνικούς εταίρους, υπηρεσιακούς παράγοντες και υπάλληλους της Περιφέρειας».

Κλείνοντας η Γενική Γραμματέας κάλεσε τις νέες τοπικές αρχές «να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια και να αξιοποιήσουν στο  έπακρο τους κοινοτικούς πόρους για να πετύχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον τόπο και τους πολίτες».

Ακολούθως το λόγο πήραν στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας που ενημέρωσαν τους αυτοδιοικητικούς για θέματα που αφορούν στους τομείς άσκησης πολιτικής, στην οργάνωση και τους πόρους, στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» μεταβιβάζονται στις αρμοδιότητές τους.

Ειδικότερα, ενημερώθηκαν για:

  • · Την πορεία υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ
  • · Την πορεία υλοποίησης των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων
  • · Τις διαδικασίες κατά την υλοποίηση έργων και
  • · Διοικητικά θέματα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο αιρετός Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Β. Αργύρης,  η Αντιπεριφερειάρχης Τ. Καλογιάννη, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι των «Καλλικράτιων» Δήμων της Ηπείρου.