Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Βοήθεια

E-mail Εκτύπωση PDF

Αναζήτηση
Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα μέσω του πεδίου της «Αναζήτησης» με λέξεις κλειδιά της εύρεσης των πληροφοριών του δικτυακού τόπου.

RSS
Τα αρχικά RSS προέρχονται από τις αγγλικές λέξεις Really Simple Syndication (ή Rich Site Summary) και αντιπροσωπεύουν ένα πρότυπο που βασίζεται στην γλώσσα XML και επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη προσφορά περιεχομένου, όπως τίτλους ειδήσεων, ανακοινώσεις κ.α.
Με την βοήθεια των RSS feeds (δηλαδή των ροών RSS) μπορείτε να ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του site προβάλλοντας τους τίτλους και περιορισμένα αποσπάσματα του περιεχομένου.
Στην παρούσα ιστοσελίδα μπορείτε να δείτε όλες τις ροές RSS που υποστηρίζει ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου και να επιλέξετε αυτές που σας ενδιαφέρουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξετε την επιθυμητή ροή δεδομένων ακολουθώντας τον σύνδεσμο που της αντιστοιχεί.

- Οδηγίες εγκατάστασης ενός προγράμματος RSS feed:
1. Κλείστε τυχών εφαρμογές που μπορεί να έχετε ανοιχτές και συνδεθείτε με το διαδίκτυο.
2. Φορτώστε στον υπολογιστή σας μία από τις εφαρμογές ανάγνωσης ειδήσεων (RSS) που προσφέρονται δωρεάν. Για κάθε λειτουργικό σύστημα υπάρχει και αντίστοιχο πρόγραμμα.
3. Κάντε copy το RSS feed της κατηγορίας που επιθυμείτε να παρακολουθείτε.
4. Κάντε paste το RSS feed στην εφαρμογή ανάγνωσης ειδήσεων Σε περίπτωση που επιθυμείτε περισσότερα του ενός RSS feed εκτελέστε τα δυο παραπάνω βήματα.
Η διαδικασία αυτή γίνεται μια φορά κατά την εγκατάσταση.

- Πως μπορώ να διαβάσω ένα RSS Feed;
Οι σύγχρονοι φυλλομετρητές, για παράδειγμα ο Internet Explorer 7+ και ο Firefox 3+, υποστηρίζουν το πρότυπο RSS και το περιεχόμενό τους προβάλλεται στην οθόνη του υπολογιστή σας. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε την ηλεκτρονική διεύθυνση του RSS feed στα «Αγαπημένα σας» ή «Σελιδοδείκτες» για ευκολότερη πρόσβαση.
Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο διαδικτυακή υπηρεσία προβολής των RSS feeds, όπως το Google reader, ή να κατεβάσετε εξειδικευμένα προγράμματα διαχείρισής τους.