Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

>> Ενημέρωση Δελτία Τύπου Δελτία Τύπου 2009 Η αποτίμηση του Γ΄ ΚΠΣ και των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Η αποτίμηση του Γ΄ ΚΠΣ και των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων

E-mail Εκτύπωση PDF

Η αποτίμηση του Γ΄ ΚΠΣ και των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων έγινε κατά την σύσκεψη που είχαν οι δεκατρείς Γενικοί Γραμματείς των Περιφερειών της χώρας, με τον Υφυπουργό Οικονομίας κ. Θανάση Μπούρα.

Τα εννέα από τα 13 ΠΕΠ της χώρας, (τα υπόλοιπα έχουν παράταση έως 31/12/2009) μεταξύ αυτών και το πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου, έκλεισαν με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ. Στην σύσκεψη τονίστηκε επίσης ότι οι πολύ καλοί ρυθμοί που καταγράφονται κατά την έναρξη του ΕΣΠΑ θα πρέπει να διατηρηθούν με στόχο την μέγιστη απόδοση του προγράμματος προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών.

«Το κλείσιμο του ΠΕΠ με την μέγιστη απορρόφηση, αποτελεί έναν άθλο για την Ήπειρο. Η μάχη να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ, από ένα πρόγραμμα που το 2004 αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα κερδήθηκε χάρη στην τιτάνια προσπάθεια των υπηρεσιών της Περιφέρειας και στην πολύ καλή συνεργασία που αναπτύχθηκε με όλους τους τοπικούς φορείς. Η συνεργασία αυτή αποτελεί το καλύτερο εφόδιο μας για να συνεχίσουμε με ταχείς ρυθμούς και την υλοποίηση του ΕΣΠΑ», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δημήτρης Πανοζάχος.

Ο Γενικός Γραμματέας μετείχε επίσης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, με την συμμετοχή του Υπουργού Κώστα Μαρκόπουλου, του Γενικού Γραμματέα κ. Τζαφέρη, του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων κ. Ευσταθόπουλο, του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Σταυρόπουλου του ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης Αλεξανδράκη  και των υπολοίπων Γενικών Γραμματέων των περιφερειών της χώρας.

Αντικείμενο της σύσκεψης αυτής ήταν ο προσδιορισμός της διαδικασίας υλοποίησης δράσεων του τουριστικού τομέα. Οι δράσεις αυτές χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης, και την ευθύνη υλοποίησης των δράσεων φέρει  το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Συνάμα έγινε συζήτηση για τα έργα που θα προωθηθούν στις Περιφέρειες και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για την καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα ακολουθήσουν συσκέψεις για την κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά.