Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

>> Ενημέρωση Δελτία Τύπου Δελτία Τύπου 2009 Το ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Σελλών αλλάζει το τοπίο στην περιοχή

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Το ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Σελλών αλλάζει το τοπίο στην περιοχή

E-mail Εκτύπωση PDF

Υπεγράφη σήμερα από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτριο Πανοζάχο ένα ακόμα ΣΧΟΟΑΠ, αυτό του Δήμου Σελλών.

Το ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Σελλών που θα βοηθήσει σημαντικά ένα Δήμο, ο οποίος έχει προοπτικές για αξιόλογη ανάπτυξη, όπως οικιστική, ανάπτυξη μικρών βιοτεχνιών, Αγροτική και Τουριστική ανάπτυξη κ.λπ.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτριος Πανοζάχος σε δηλώσεις του τόνισε πως η Περιφέρεια Ηπείρου θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την ολοκλήρωση του ΓΠΣ και των ΣΧΟΟΑΠ που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου, τόνισε ο κ. Πανοζάχος υπάρχουν αξιόλογοι και δυναμικοί οικισμοί, πεδινοί, ημιορεινοί και κατ' εξοχήν ορεινοί οικισμοί που σήμερα στερούνται ενός ολοκληρωμένου χωροταξικού και πολεοδομικού Σχεδίου, δηλαδή ΣΧΟΟΑΠ, ο οποίος σχεδιασμός θα καθορίζει την χωρική οργάνωση και την ανάπτυξή τους, προς το συμφέρον του τόπου και των κατοίκων του και σε εφαρμογή των κυβερνητικών σχεδιασμών για την οικιστική οργάνωση των «Ανοιχτών πόλεων». Και τέτοιον σχεδιασμό, πρόσθεσε ο ΓΓΠΗ είμαστε αποφασισμένοι να τον αποκτήσουμε και να τον εφαρμόσουμε σε όλη την Περιφέρεια.

Πρέπει, συμπλήρωσε ο Γενικός Γραμματέας, να απαλλάξουμε την Ήπειρο από την άναρχη ανάπτυξη, να προλάβουμε τώρα που μπορούμε τις εξελίξεις, που δυστυχώς εκεί που δεν τις πρόλαβαν, όπως έγινε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, οι περιοχές οδηγήθηκαν σε χωροταξική υποβάθμιση, που είναι εξαιρετικά δύσκολο να διορθωθεί στο μέλλον.