Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

>> Ενημέρωση Δελτία Τύπου Δελτία Τύπου 2009 Η αποκατάσταση της χωματερής Δουρούτης

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Η αποκατάσταση της χωματερής Δουρούτης

E-mail Εκτύπωση PDF

Με απόφαση του γενικού Γραμματέα της περιφέρειας Ηπείρου εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013» η αποκατάσταση της χωματερής Δουρούτης.

Η πρόταση υποβλήθηκε με την διαδικασία της προγραμματικής σύμβασης από τους: Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ιωαννίνων, Δήμο Ιωαννιτών, Δήμο Μπιζανίου και ΔΕΥΑΙ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 7.893.692 € και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι δύο (2) χρόνια.

Ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτρης Πανοζάχος δήλωσε με αφορμή την έναρξη της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ της Δουρούτης: -Με την σημερινή απόφαση ολοκληρώνεται η δέσμευση μας για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο. Έχουμε ήδη προβεί στην κατασκευή των αναγκαίων ΧΥΤΑ και τώρα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς απαλλάσσουμε τον τόπο και από τον μεγαλύτερο περιβαλλοντολογικό κίνδυνο. Απαλλάσσουμε τον τόπο από ένα μεγάλο κίνδυνο της δημόσιας υγείας. Στο τόπο που μέχρι σήμερα δεν ήθελε κανείς να πάει σε λίγο καιρό θα βλέπουμε μια από τις καλύτερες αναπλάσεις της περιοχής. Όπως έγινε και στην Άρτα. Δείξαμε όχι για την λύση των προβλημάτων του λαού χρειάζεται αποφασιστικότητα, ειλικρίνεια και όχι αναβλητικότητα. Κάναμε πράξη την προστασία του περιβάλλοντος.