SITE SLOGAN

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

>> Ενημέρωση Δελτία Τύπου Δελτία Τύπου 2009 Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής -ανοιχτή πρόσκληση

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής -ανοιχτή πρόσκληση

Email Print PDF

Με τη δημοσίευση της ανοιχτής πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου» και στον Άξονα Προτεραιότητας 6 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής» συνεχίζεται η υλοποίηση του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια της Ηπείρου.

Η πρόσκληση υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δημήτρη Πανοζάχο και αφορά στην υποβολή προτάσεων για έργα που θα αποβλέπουν στην προστασία και την ανάπτυξη της φυσικής κληρονομιάς, με σκοπό τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού και τα οποία ενδεικτικά αφορούν ολοκληρωμένες τοπικές παρεμβάσεις.

Δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώτου βαθμού της Περιφέρειας.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται στα 7.351.146 ευρώ και στόχοι της πρόσκλησης είναι έργα για την προστασία και ανάπτυξη της φυσικής κληρονομιάς, με σκοπό τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού και τα οποία ενδεικτικά αφορούν ολοκληρωμένες τοπικές παρεμβάσεις .

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Πανοζάχος σε δηλώσεις που έκανε τόνισε η υλοποίηση του ΕΣΠΑ συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς και με σκοπό να υλοποιηθούν έργα που θα απαντούν στα προβλήματα των πολιτών.

«Το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης για την Ήπειρο. Παρέχει την δυνατότητα να συμπληρωθούν κενά που υπάρχουν στον τομέα των υποδομών, όπως συμβαίνει με την παρούσα πρόσκληση για τα έργα των ολοκληρωμένων τοπικών παρεμβάσεων για τη βελτίωση των υπηρεσιών του τουρισμού. Οι φορείς της Αυτοδιοίκησης, εκτιμούμε ότι θα ανταποκριθούν άμεσα με την υποβολή ώριμων αιτημάτων και μελετών, που θα επιτρέψουν την γρήγορη ένταξη και δημοπράτηση των έργων» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Πανοζάχος.