Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024

>> Δελτία Τύπου Σύσκεψη για την αξιοποίηση των κτιριακών υποδομών

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Σύσκεψη για την αξιοποίηση των κτιριακών υποδομών

E-mail Εκτύπωση PDF

Ο σχεδιασμός της αξιοποίησης του κτιριακού αποθέματος της Περιφέρειας Ηπείρου, ενόψει της εφαρμογής του Προγράμματος «Καλλικράτης» και της συγκρότησης των νέων αποκεντρωμένων Διοικήσεων και Περιφερειών ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (15/10/10) στο γραφείο της Γενικής Γραμματέα Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα παρουσία του κ. Φεγγίτη, εκπροσώπου της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης(Ε.Ε.Τ.Α.Α.).

15.10ktiriaΣτη σύσκεψη, οι Διευθυντές των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου παρουσίασαν τα στοιχεία για τα ιδιόκτητα κτίρια τόσο της Περιφέρειας όσο και των τεσσάρων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων μέσα από τις οποίες προέκυψε πως το Περιφερειακό Εργαστήρι που στεγάζεται στο κτίριο της Β. Ηπείρου μπορεί να μετεγκατασταθεί στις εγκαταστάσεις της Δ/νσης Ελέγχου Συντήρησης Έργων (Δ.Ε.Σ.Ε) στο πλαίσιο της σωστής και ορθολογικής διαχείρισης των κτιριακών υποδομών.

Επίσης, εξετάστηκε το ενδεχόμενο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να στεγαστεί στο κτίριο της σημερινής Περιφέρειας ενώ η Αιρετή Περιφέρεια να εγκατασταθεί στο Διοικητήριο Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά τη σύσκεψη ο εκπρόσωπος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. κ. Φεγγίτης συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας επισκέφθηκαν το κτίριο του διοικητηρίου προκειμένου να εξετάσουν αν οι υποδομές του πληρούν τις προϋποθέσεις και καλύπτουν τις ανάγκες της Αιρετής Περιφέρειας.