Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024

>> Δελτία Τύπου Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειακής Πολιτικής «Open Days» η Περιφέρεια Ηπείρου

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειακής Πολιτικής «Open Days» η Περιφέρεια Ηπείρου

E-mail Εκτύπωση PDF

Τους τρόπους συνεργασίας για την τόνωση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με τη στρατηγική Ευρώπη 2020 συζήτησαν εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειακής Πολιτικής «Open Days» που διοργάνωσαν η Επιτροπή των Περιφερειών, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

11.10BRIJELESΗ Ευρωπαϊκή Εβδομάδα έδωσε τη δυνατότητα στο κλιμάκιο που συμμετείχε από την Περιφέρεια Ηπείρου με επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, να εκθέσει μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την περιοχή τόσο στο Δ/ντη της Γενικής Δ/νσης Περιφερειακής Πολιτικής Ζάκ Πονσέ όσο και στους Έλληνες Ευρωβουλευτές, καθώς και να ανταλλάξει απόψεις και εμπειρίες με δεκάδες εκπροσώπους άλλων Ευρωπαϊκών Περιφερειών.

Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε η κα. Γεωργακοπούλου-Μπάστα με τον κ. Πονσέ τον ενημέρωσε αναλυτικά για την πορεία του ΕΣΠΑ και μια σειρά έργων που υλοποιούνται ή δρομολογούνται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπείρου όπως:

  • Την Αστική Ανάπτυξη λεκανοπεδίου Ιωαννίνων
  • Το ΤΡΑΜ
  • Το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, επιλογή τεχνολογίας
  • Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η Γενική Γραμματέας έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία του οικοσυστήματος της λίμνης Παμβώτιδας και ζήτησε από τον κ. Πονσέ την προώθηση ενός ειδικού προγράμματος το οποίο θα χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από κοινοτικά κονδύλια.

Κατά την παραμονή της στις Βρυξέλλες, η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Ηπείρου συναντήθηκε και με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές κ.κ. Συλβάνα Ράπτη, Σπύρο Δανέλλη, Γιώργο Παπαστάμκο, Γιώργο Σταυρακάκη, Κρίτων Αρσένη ζήτησε τη συμβολή τους στην προώθηση ζητημάτων που αφορούν την περιοχή και τους κάλεσε να συμμετέχουν ως ομιλητές στην εκδήλωση που θα διοργανώσει η Περιφέρεια τον προσεχή Νοέμβριο με θέμα την περιφερειακή ανάπτυξη.

Οι εκδηλώσεις και τα σεμινάρια των φετινών «Open Days» κάλυψαν τρία θεματικά πεδία: Ανταγωνιστικότητα, Συνεργασία, Συνοχή. Στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας ήταν να φέρει κοντά φορείς για να συζητήσουν κοινούς προβληματισμούς των ευρωπαϊκών περιφερειών και πόλεων και να αναζητήσουν πιθανές λύσεις. Επίσης, να διευκολύνει τη συνεργασία και τη δικτύωση των περιφερειών και πόλεων στον τομέα της περιφερειακής ανάπτυξης, καθώς και να προσφέρει τη δυνατότητα συζήτησης της μελλοντικής πολιτικής συνοχής της Ε.Ε.