Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

>> Δελτία Τύπου Σε διαβούλευση το σχέδιο Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Αμβρακικό

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Σε διαβούλευση το σχέδιο Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Αμβρακικό

E-mail Εκτύπωση PDF

Σε διαβούλευση θέτει η Περιφέρεια Ηπείρου το σχέδιο του  Ειδικού  Αναπτυξιακού Προγράμματος  (ΕΑΠ) για την περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου. Έτσι γίνονται πλέον πράξη οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης για την προστασία και τη σωστή διαχείριση του ευαίσθητου οικοσυστήματος της περιοχής.

Η Περιφέρεια απέστειλε την περασμένη εβδομάδα στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Άρτας και Πρέβεζας, τους Δήμους και τις Κοινότητες που οριοθετεί το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς το σχέδιο του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος προκειμένου να ετοιμάσουν τις απόψεις και παρατηρήσεις τους, οι οποίες θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης σε σύσκεψη που θα πραγματοποιήσει μέσα στο Μάιο.

Να σημειωθεί ότι το σχέδιο του προγράμματος  που δόθηκε προς διαβούλευση εκπονήθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με βάση την πρόταση που είχε υποβληθεί και βραβευτεί ως Πρότυπο Καινοτόμο Σχέδιο Ανάπτυξης το 2007, από εταιρικό σχήμα των φορέων της περιοχής Αμβρακικού (μέσω της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε.) και συνοδεύεται από Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Αναφερόμενη, στην αναπτυξιακή στρατηγική του προγράμματος η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα  επισημαίνει πως «αποτελεί μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή παρέμβαση στην ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού κόλπου, με σκοπό τη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για μια ανάπτυξη που τονώνει και ενισχύει την οικονομική δραστηριότητα, συνυπολογίζοντας ταυτόχρονα την προστασία του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος της περιοχής.» Όσο για τις παρεμβάσεις,

«θα σχετίζονται άμεσα με τον κεντρικό στόχο, δηλαδή την προβολή μιας κοινής ταυτότητας για τα αγροτικά προϊόντα και το τουριστικό προϊόν.»

Το σχέδιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος πρόκειται να εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με παράλληλο καθορισμό του συστήματος διοίκησης και διαχείρισης του.

 

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ

 

Αναβάλλεται για την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη (10ή11/5/10) η συνάντηση που είχε προγραμματίσει για την Τετάρτη(5/5/10) στην Κορωνησία η κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα με τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με αντικείμενο συζήτησης το σχέδιο του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Αμβρακικό. Η Γενική Γραμματέας θα πρέπει να παρευρεθεί σε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας με τον Υφυπουργό Σταύρο Αρναουτάκη.