Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

>> Δελτία Τύπου Υπεγράφη από την Γενική Γραμματέα η προέγκριση δημοπράτησης για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Δουρούτης

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Υπεγράφη από την Γενική Γραμματέα η προέγκριση δημοπράτησης για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Δουρούτης

E-mail Εκτύπωση PDF

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Δουρούτης μετά την υπογραφή της προέγκρισης από τη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

Η ΔΕΥΑ Ιωαννίνων απέστειλε την Τετάρτη (28/4/2010) διορθωμένα τα Τεύχη Δημοπράτησης σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, έτσι η Γενική Γραμματέας, υπέγραψε άμεσα, την ίδια μέρα, την προέγκριση Δημοπράτησης του έργου «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δουρούτης». Υπενθυμίζεται, πως η Γενική Γραμματέας στις αρχές Απριλίου, τόσο στη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου όσο και σε ειδική σύσκεψη που είχε πραγματοποιήσει για το θέμα αυτό με όλους τους εμπλεκόμενους, είχε ζητήσει από το Δήμαρχο Ιωαννίνων Νίκο Γκόντα να προχωρήσει άμεσα η ΔΕΥΑΙ στη διόρθωση των τευχών δημοπράτησης του έργου.  

Το έργο «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δουρούτης» είναι προϋπολογισμού 7.785.350,00 €, χωροθετείται στο Δήμο Μπιζανίου και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ» από το Μάιο του 2009 με τελικό δικαιούχο τη ΔΕΥΑΙ.

Η Γενική Γραμματέας, δήλωσε την ικανοποίησή της καθώς όπως υπογράμμισε «το έργο αποκατάστασης της  μεγαλύτερης χωματερής στην Ήπειρο μετά από πολλές παλινωδίες ξεμπλοκάρει». Ταυτόχρονα, ζήτησε τη συνεργασία όλων ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος καθώς τα περιθώρια στενεύουν όλο και περισσότερο.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών με κοινή επιστολή τους προς τις Περιφέρειες ζητούν έως 31 Μαΐου, να τους έχουν στείλει αναλυτική ενημέρωση για τις ενέργειές τους για τους ΧΑΔΑ που βρίσκονται στην περιοχή τους, όπου θα περιγράφουν αναλυτικά πως θα εξασφαλίσουν την παύση λειτουργίας και την αποκατάσταση καθώς εκκρεμεί ακόμη η πλήρης συμμόρφωση της Ελλάδας με την απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και τα πρόστιμα που θα επιβληθούν είναι υπέρογκα.