Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

>> Δελτία Τύπου Κάτοικοι των Καρδαμιτσίων στην Γενική Γραμματέα

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Κάτοικοι των Καρδαμιτσίων στην Γενική Γραμματέα

E-mail Εκτύπωση PDF

Το αίτημα των κατοίκων του συνοικισμού στα Καρδαμίτσια που ζητούν ασφαλή πρόσβαση των παιδιών τους στα σχολεία αλλά και καλύτερες συνθήκες καθημερινής διαβίωσης για όλους, με σημαντικά οδικά έργα στην περιοχή, μετέφεραν στη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα η πρόεδρος και μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου Καρδαμιτσίων «Η Πρόοδος».

27.4SULLOGOS_KARDAMITSIAΚατά την επίσκεψή τους στην Περιφέρεια η κ. Ευδοκία Ψάρρα, πρόεδρος του Συλλόγου, έθεσε στη Γενική Γραμματέα τους κινδύνους που εγκυμονεί για πεζούς αλλά και εποχούμενους, τόσο η έλλειψη κόμβου στα Καρδαμίτσια επί της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, όσο και η απαράδεκτη κατάσταση της «Εθνικής Αντιστάσεως» η οποία αποτελεί την κύρια διέλευση της περιοχής.

Η πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου που τη συνόδευαν, κατηγόρησαν τη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων ότι αδιαφορεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συνοικία τους  και ζήτησαν την παρέμβαση της κ. Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα ώστε να δρομολογηθούν λύσεις και να επιλυθούν τα προβλήματα.

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματέας, χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματά τους καθώς όπως είχε διαπιστώσει και η ίδια, όταν στις αρχές Μαρτίου είχε επισκεφθεί την περιοχή, οι παρεμβάσεις είναι επιβεβλημένες για λόγους ασφάλειας των πολιτών και κυρίως των παιδιών. «Δεν είναι δυνατόν να κινδυνεύουν καθημερινά παιδιά που πηγαίνουν στα σχολεία τους, λόγω έλλειψης πεζοδρομίων, διαβάσεων και στοιχειωδών υποδομών», είχε δηλώσει τότε, μια δήλωση που επανέλαβε και στην πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου.

Ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε ότι ως Περιφέρεια είναι διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει, μέσω του ΕΣΠΑ, το σύνολο του έργου και όχι αποσπασματικά κάποιο τμήμα αυτού, όπως προγραμμάτιζε ο Δήμος Ιωαννιτών, καλώντας τον για άλλη μια φορά να επισπεύσει τις διαδικασίες και να παρουσιάσει ολοκληρωμένες μελέτες οι οποίες θα επαναξιολογηθούν από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας. «Η υπηρεσία μας μετά την πρώτη απόρριψη των προτάσεων του Δήμου περιμένει ακόμη από εκείνον την κατάθεση ολοκληρωμένων μελετών ώστε να επιλυθούν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής», κατέληξε η Γενική Γραμματέας.