Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

>> Δελτία Τύπου Στις φυλακές Ιωαννίνων η Γενική Γραμματέας

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Στις φυλακές Ιωαννίνων η Γενική Γραμματέας

E-mail Εκτύπωση PDF

Τις δικαστικές φυλακές Σταυρακίου στα Γιάννινα επισκέφθηκε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα το πρωί της Τετάρτης (21/4/10).

21.4FYLAKES_1Η Γενική Γραμματέας συνομίλησε με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ξεναγήθηκε στους χώρους εργασίας και επισκέφθηκε τις πτέρυγες κράτησης όπου διαπίστωσε ότι οι συνθήκες εργασίας αλλά και διαβίωσης είναι «άσχημες», όπως τις χαρακτήρισε, λόγω του υπερπληθυσμού και του συνωστισμού κρατουμένων.

Η πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Φυλακής Ιωαννίνων, Ελένη Αγαπητού, μέλη της Ένωσης και ο κοινωνικός λειτουργός περιέγραψαν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία όπως επισήμαναν εντάθηκαν την τελευταία πενταετία. «Ο χώρος που εργαζόμαστε είναι κατασκευασμένος να λειτουργεί για 90-150 κρατούμενους ενώ αυτή τη στιγμή έχουμε 250 με συνέπεια να μην έχουμε χώρους ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος» είπε η κ. Αγαπητού στη Γενική Γραμματέα και ζήτησε τη συμβολή της για την επίλυση ορισμένων προβλημάτων «που χρονίζουν και εντάθηκαν την τελευταία πενταετία, έστω και με την μετακίνηση ορισμένου αριθμού κρατουμένων σε άλλα καταστήματα κράτησης.»  

«Είναι αλήθεια ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη γιατί ο αριθμός των τροφίμων στο κατάστημα κράτησης είναι 21.4FYLAKES_2πολύ μεγάλος» δήλωσε η Γενική Γραμματέας μετά την επίσκεψή της στις φυλακές υπογραμμίζοντας πως στόχος του Υπουργείου είναι να βελτιώσει ορισμένα πράγματα παρά τις δύσκολες συνθήκες. «Γνωρίζουν όλοι και αποδέχονται ότι βρισκόμαστε σε μια πάρα πολύ κρίσιμη κατάσταση λόγω της οικονομικής συγκυρίας που διέπει τη χώρα. Όμως, αναμένουν και από το Υπουργείο και από εμάς τουλάχιστον κάποιες μικρές παρεμβάσεις ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση. Το κύριο αίτημά τους είναι αν μπορούσαν οι υπεράριθμοι κρατούμενοι να κατανεμηθούν και σε άλλα καταστήματα κράτησης ώστε οι συνθήκες να είναι καλύτερες τόσο από άποψη ασφάλειας όσο και από υγιεινής» τόνισε η Γενική Γραμματέας.