Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

>> Δελτία Τύπου Η διοίκηση της 6ης Υ.Π.Ε. στη Γενική Γραμματέα

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Η διοίκηση της 6ης Υ.Π.Ε. στη Γενική Γραμματέα

E-mail Εκτύπωση PDF

Τα χρονίζοντα και συσσωρευμένα προβλήματα του τομέα Υγείας στην Ήπειρο, καθώς και η χάραξη της νέας στρατηγικής ώστε να δρομολογηθούν λύσεις και να τεθούν οι προτεραιότητες για τα υπό ένταξη έργα στο ΕΣΠΑ τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων που είχε την Πέμπτη (15/4/10) η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα με τον διοικητή, Πάνο Γκούμα και τους υποδιοικητές, Ιωάννη Λαουδιά και Κωνσταντίνο Πατσιαλό της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδος (Υ.Π.Ε.).

15.4synanthsh_6h_y.p.e«Βρισκόμαστε εδώ προκειμένου να συζητήσουμε τα προβλήματα ένα προς ένα που έχουν σχέση με τα νοσοκομεία της Ηπείρου αλλά και με την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Να δούμε πως θα πορευθούμε από εδώ και πέρα με δεδομένη την οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, με δεδομένα τα προβλήματα που υπάρχουν στα νοσοκομεία και εν αναμονή των νέων διοικητών. Να χαράξουμε μια στρατηγική για τον υγειονομικό χάρτη της Ηπείρου» τόνισε η Γενική Γραμματέας σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση.

Ταυτόχρονα η κ. Γεωργακοπούλου-Μπάστα ανακοίνωσε την πραγματοποίηση ανοιχτής συνάντησης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα της υγείας για την καλύτερη προετοιμασία των έργων που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχει ήδη ξεκινήσει. Πρωτοβουλία την οποία χαιρέτησε και ο διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε.

 Συγκεκριμένα, όπως τόνισε «μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση της 6ης Υ.Π.Ε όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα θα ακολουθήσει, ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  με στόχο να αποτυπωθούν τα προβλήματα και να τεθούν οι προτεραιότητες για το ποια έργα είναι ώριμα ,επιλέξιμα και πληρούν τις προϋποθέσεις και το νομικό πλαίσιο για να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ ώστε να μην έχουμε αστοχίες».

 Καταλήγοντας η Γενική Γραμματέας πρόσθεσε με νόημα: «Όσον αφορά το ΕΣΠΑ, τα αιτήματα για την Ήπειρο είναι πάρα πολλά γεγονός που καταδεικνύει πως ο τομέας της υγείας είχε εγκαταλειφθεί στο έλεος του Θεού, των εργαζομένων και των γιατρών εδώ και αρκετά χρόνια».

Από την πλευρά του ο διοικητής, Πάνος Γκούμας χαρακτήρισε τη συγκυρία «τρομακτική» καθώς όπως εξήγησε, «τα προβλήματα είναι πολλά και μακροχρόνια.» «Το έλλειμμα της 6ης Υ.Π.Ε αγγίζει το 1,2δις ευρώ γεγονός που ενδεχομένως να “ ακρωτηριάσει” όσα θα θέλαμε να κάνουμε με το ΕΣΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκούμας επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως σε συνεργασία με την Περιφέρεια και όλους τους εμπλεκόμενους θα επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. «Χρειάζεται συστράτευση όλων», είπε και πρόσθεσε: «Σήμερα θα ακούσουμε, θα έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά με στόχο να δούμε πως μπορούμε να “θεραπεύσουμε” και να έχουμε την όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση για τη βελτίωση του υγειονομικού χάρτη.»