Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

>> Δελτία Τύπου Επισκέψεις σε ακριτικά και ορεινά χωριά του Ν. Ιωαννίνων

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Επισκέψεις σε ακριτικά και ορεινά χωριά του Ν. Ιωαννίνων

E-mail Εκτύπωση PDF

Χωριά της επαρχίας Πωγωνίου και των Τζουμέρκων επισκέφθηκε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα το Σαββατοκύριακο (10-11/4/10).

Το περασμένο Σάββατο η Γενική Γραμματέας ξεκίνησε τις επισκέψεις της από τα χωριά του Πωγωνίου όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τους λιγοστούς εναπομείναντες κατοίκους του Παλαιόπυργου, της κοινότητας Πωγωνιανής και των άλλων ακριτικών χωριών του Δήμου Άνω Πωγωνίου που «φυλάσσουν Θερμοπύλες».

Την Κυριακή, συνέχισε τις επισκέψεις της στην περιοχή των Τζουμέρκων που υπέστη σοβαρές ζημιές στο οδικό της δίκτυο από την κακοκαιρία του Χειμώνα. Η Γενική Γραμματέας ήθελε να έχει εικόνα της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στο οδικό δίκτυο αλλά και στην περιοχή του Μαυρολάγκαδου που έχει υποστεί και την μεγαλύτερη καταστροφή. Κατά την επίσκεψή της στην περιοχή (Συρράκο, Πράμαντα, Χουλιαράδες, Πετροβούνι κ.α.) συναντήθηκε και συνομίλησε με το Δήμαρχο Τζουμέρκων, Σταύρο Γκορτζή καθώς και  με κατοίκους οι οποίοι της κατέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.