Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

>> Δελτία Τύπου Σύσκεψη για την αποκατάσταση της χωματερής Δουρούτης

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Σύσκεψη για την αποκατάσταση της χωματερής Δουρούτης

E-mail Εκτύπωση PDF

Την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση του έργου αποκατάσταση της χωματερής Δουρούτης επεσήμανε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα στη σύσκεψη που συγκάλεσε, τη Μ. Πέμπτη (1/4/10), στο γραφείο της στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή των Δημάρχων Ιωαννίνων, Νικ. Γκόντα, και Μπιζανίου Αχ. Σίντο , του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ Χρ. Παπαδήμα, του Δ/ντη της ΔΕΥΑΙ και υπηρεσιακών παραγόντων. 

Η Γενική Γραμματέας ζήτησε από το Δήμαρχο Ιωαννίνων να προχωρήσει η ΔΕΥΑΙ άμεσα στη διόρθωση των τευχών δημοπράτησης του έργου, το οποίο έχει ενταχθεί από το Μάιο του 2009 στο ΕΣΠΑ με τελικό δικαιούχο τη ΔΕΥΑΙ η οποία υπέγραψε και το σύμφωνο αποδοχής των όρων ένταξης του.

«Η ΔΕΥΑΙ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της ώστε να προχωρήσει το έργο αποκατάστασης της μεγαλύτερης χωματερής στην Ήπειρο. Πρέπει να προχωρήσει   στην διόρθωση των τευχών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τους περιβαλλοντικούς όρους», υπογράμμισε η Γενική Γραμματέας στη διάρκεια της σύσκεψης. 
Παράλληλα, επανέλαβε την ανάγκη να επισπευσθεί η υλοποίηση των έργων που περιλαμβάνονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ καθώς η προθεσμία που έχει ορίσει η Ε.Ε. έχει εκπνεύσει από το 2008 και τα πρόστιμα που θα επιβληθούν είναι υπέρογκα.