Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

>> Δελτία Τύπου Ευχές στους στρατιώτες του φυλακίου Μολυβδοσκέπαστης

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Ευχές στους στρατιώτες του φυλακίου Μολυβδοσκέπαστης

E-mail Εκτύπωση PDF

Ευχές και δώρα για τις γιορτές του Πάσχα αντάλλαξε, κατά την επίσκεψή της στο ακριτικό φυλάκιο Μολυβδοσκέπαστης, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμητρα  Γεωργακοπούλου-Μπάστα, το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης (31/3/10).

31.3FYLAKIO1_Τη Γενική Γραμματέα υποδέχθηκαν ο Διοικητής Τάγματος Πεζικού, Δημ. Αρβανίτης, ο Βοηθός Επιτελάρχη της 8ης Μεραρχίας, Σ. Γκιζάς, οι φαντάροι του φυλακίου και λιγοστοί κάτοικοι του χωριού που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους καθώς, όπως είπαν, ήταν η πρώτη φορά που Γενικός Γραμματέας τους επισκέπτεται.

Η Γενική Γραμματέας, μοίρασε δώρα στους φαντάρους και αντάλλαξε μαζί τους ευχές. Στη συνέχεια, σε δηλώσεις της  στους δημοσιογράφους τόνισε «Επισκέφτηκα σήμερα το ακριτικό φυλάκιο Μολυβδοσκέπαστης. Η ιστορική μνήμη σ’ αυτήν ειδικά την περιοχή πρέπει να είναι πάρα πολύ ισχυρή. Σε αυτά τα βουνά εδώ, οι προγονοί μας έγραψαν με το αίμα τους και τις ζωές τους τις σελίδες του έπους του ‘40. Η επίσκεψη μου εδώ έχει αφενός συμβολικό χαρακτήρα, τιμή στην ιστορική μνήμη και τον χώρο και από την άλλη την ανθρώπινη πλευρά να βρεθώ δίπλα με τα στρατευμένα παιδιά και να τους ευχηθώ για τις ημέρες που έρχονται χρόνια πολλά, Καλό Πάσχα με υγεία και προσωπική ευτυχία για τον καθένα.»31.3FYLAKIO_

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Τάγματος ευχαρίστησε τη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου γιατί γι’ αυτές τις γιορτές επέλεξε να επισκεφτεί το ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο Μολυβδοσκέπαστης και την ξενάγησε στους χώρους.


ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ

Η Γενική Γραμματέας με την ευκαιρία της επίσκεψής της στο Μολυβδοσκέπαστο, ανταποκρίθηκε και στην πρόσκληση του Δημάρχου Κόνιτσας, Χαράλαμπου Εξάρχου. Τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στο Δημαρχείο, όπου συζήτησαν θέματα που απασχολούν της περιοχής.