Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

>> Δελτία Τύπου Συνάντηση εργασίας για έργα στο ΕΣΠΑ

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Συνάντηση εργασίας για έργα στο ΕΣΠΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου την προώθηση των διαδικασιών για την άμεση ενεργοποίηση όλων των δράσεων Πολιτισμού στο ΕΣΠΑ.
Την Τρίτη (23/3/10) πραγματοποιήθηκε στα Γιάννινα συνάντηση εργασίας σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων, με αντικείμενο τα έργα πολιτισμού στην Περιφέρεια Ηπείρου.

23.3syskepsh_politismoyΗ συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Πολιτισμού με τις Περιφέρειες για την ένταξη έργων στην 4η προγραμματική περίοδο και αποτελεί συνέχεια της σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου κ. Λίνας Μενδώνη, στα γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου. 

«Ο πολιτισμός για την Ήπειρο είναι μείζονος σημασίας και η ανάδειξή του μέσα από στοχευόμενες δράσεις αποτελεί για μένα προσωπική υπόθεση αλλά και για τις υπηρεσίες της Περιφέρειας» υπογράμμισε σε δηλώσεις, μετά το χαιρετισμό της στη συνάντηση εργασίας, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού με τον Τεχνικό Σύμβουλο καθώς και οι διευθυντές και στελέχη των Υπηρεσιών Πολιτισμού της Ηπείρου.

Οι συμμετέχοντες συζήτησαν θέματα σχετικά με το περιεχόμενο της Πρόσκλησης υποβολής των αιτημάτων, τις απαιτήσεις της καθώς και την διαδικασία επιλογής και ένταξης πράξεων.

«Στόχος είναι να επισπευσθούν οι διαδικασίες ενεργοποίησης και ένταξης των έργων Πολιτισμού με προτεραιότητα σε όσα διαθέτουν ωριμότητα» επεσήμανε η Γενική Γραμματέας.