Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

>> Δελτία Τύπου Παραχώρηση έκτασης στην ΕΛΕΠΑΠ

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Παραχώρηση έκτασης στην ΕΛΕΠΑΠ

E-mail Εκτύπωση PDF

«Θα μας βρείτε αρωγούς και συμπαραστάτες στην προσπάθειά σας», δήλωνε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα απευθυνόμενη στο Δ.Σ. του παραρτήματος Ιωαννίνων της ΕΛΕΠΑΠ  όταν επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Εταιρείας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τον Ιανουάριο.

Η Γενική Γραμματέας κάνει πράξη τα παραπάνω της λόγια και δείχνει σήμερα έμπρακτα το ενδιαφέρον της προς την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) με την απόφασή της να παραχωρηθεί αγροτική έκταση για την κατασκευή εγκαταστάσεων προστασίας ενηλίκων ατόμων με αναπηρίες.

Συγκεκριμένα, υπέγραψε την παραχώρηση στο παράρτημα Ιωαννίνων της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π.   αγροτεμαχίου εμβαδού 15 στρεμμάτων στην περιοχή Κολωνιάτι στο Δ.Δ. Νεοκαισάρειας του Δήμου Ανατολής Ιωαννίνων για την κατασκευή Σπιτιών Προστατευμένης Διαβίωσης για ενήλικα ανάπηρα άτομα, Ξενώνων Βραχείας Παραμονής τους για την κάλυψη έκτακτων αναγκών καθώς και Κέντρο Ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης ενηλίκων ατόμων με αναπηρία σύμφωνα με το άρθρο 123 Α.Κ. και το άρθρο 6 του Ν. 994/79.

Τα Σπίτια Προστατευμένης Διαβίωσης θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ενηλίκων αναπήρων, που έχουν τη δυνατότητα να αυτοεξυπηρετούνται και οι Ξενώνες Βραχείας Παραμονής, αναπήρων που για μικρό χρονικό διάστημα πρέπει να φιλοξενηθούν σε έναν χώρο, έτσι ώστε οι γονείς τους να τακτοποιήσουν τυχόν υποχρεώσεις που απαιτούν να βρίσκονται μακριά από τα παιδιά τους.  

Από την άλλη το Κέντρο Ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης αποτελεί ένα μεγάλο πρόγραμμα, το οποίο θα καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες ενηλίκων αναπήρων από τις πρωινές ώρες έως αργά το απόγευμα.  Ένα αίτημα, που εκκρεμούσε και το οποίο είχε θέσει η πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΕΠΑΠ, Νατάσα Μπέγκα στη Γενική Γραμματέα βρήκε ανταπόκριση και έτσι ξεκινά ένας νέος κύκλος προσφοράς για τους ανθρώπους που καλύπτουν το τεράστιο κενό που υπάρχει στις κοινωνικές δομές που προσφέρουν υπηρεσίες σε ενήλικα άτομα με αναπηρίες.