Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

>> Δελτία Τύπου Με τους εργαζόμενους της «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.»

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Με τους εργαζόμενους της «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.»

E-mail Εκτύπωση PDF

Τη βούληση της κυβέρνησης να συνεχισθούν και να ολοκληρωθούν τα μεγάλα οδικά έργα στην Ήπειρο επεσήμανε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα στους εργαζόμενους της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» που την επισκέφθηκαν στο γραφείο της .

9.3-ergazomenoi_egnatia_Η Γενική Γραμματέας ενημέρωσε τους εργαζόμενους, που αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον, για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε στο  Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών &Δικτύων. Τους επεσήμανε ότι η ηγεσία του Υπουργείου αναγνωρίζει την εργασιακή τους  εμπειρία και τους μετέφερε την υπόσχεση του Υφυπουργού, Γιάννη   Μαγκριώτη ότι τα έργα στην Ήπειρο θα συνεχισθούν. Άλλωστε η διαβούλευση για την αναμόρφωση του ΕΣΠΑ με το συγκεκριμένο Υπουργείο έχει ολοκληρωθεί οπότε τα έργα θα δρομολογηθούν άμεσα.

«Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η Περιφέρεια έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα τα έργα στον οδικό άξονα Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας» υπογράμμισε η Γενική Γραμματέας και ανακοίνωσε ότι τον ερχόμενο μήνα η Διαχειριστική Αρχή θα αξιολογήσει την ένταξη Καρτέρι-Πάργα,γέφυρα «Δέσπως» καθώς και τα έργα από το 3,5χλμ του άξονα Ηγουμενίτσα-Πλαταριά, συνολικού ποσού 55εκ. ευρώ περίπου.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, ενημέρωσαν τη Γενική Γραμματέα τόσο για τη στελέχωση του Περιφερειακού Γραφείου Ιωαννίνων της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», όσο και για το έργο που έχει επιτελέσει τα τελευταία χρόνια η εταιρεία στην περιοχή. Παράλληλα εξέφρασαν την ανησυχία τους για το εργασιακό τους μέλλον καθώς όπως εξήγησαν μετά την ολοκλήρωση του κυρίως άξονα της Εγνατίας στην Ήπειρο τίθεται εν αμφιβόλω η συνέχιση της λειτουργίας του γραφείου στα Γιάννινα με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι με τη λήξη των συμβάσεών τους να μείνουν χωρίς δουλειά.

Η Γενική Γραμματέας αναγνώρισε την εμπειρία και την τεχνογνωσία των εργαζομένων και των στελεχών της «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.» που αποκτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια από την κατασκευή της Εγνατίας και σημείωσε ότι από την πλευρά της θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα νέα οδικά έργα.