Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

>> Δελτία Τύπου Στον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών η Γ.Γ.Π.Η.

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Στον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών η Γ.Γ.Π.Η.

E-mail Εκτύπωση PDF

Την 8η Μαρτίου, Ημέρα της γυναίκας, επέλεξε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμητρα Γεωργακοπούλου- Μπάστα να επισκεφθεί τον ξενώνα για κακοποιημένες γυναίκες που διατηρεί στα Γιάννινα το Κέντρο Έρευνας και Υποστήριξης Θυμάτων Κακοποίησης και Κοινωνικού Αποκλεισμού (ΕΚΥΘΚΑ).

8.3-ksenonasΜε την επίσκεψή αυτή, η Γενική Γραμματέας θέλησε να στείλει το μήνυμα πως ο εορτασμός αυτός δεν πρέπει να έχει επετειακό χαρακτήρα, αλλά να είναι μία ακόμη ευκαιρία για δράση και ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Κατά την ξενάγησή της στους χώρους του ξενώνα, δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή της προς τις γυναίκες που εργάζονται εθελοντικά για την διατήρησή του καθώς στα 15 και πλέον χρόνια λειτουργίας του οι τοπικοί φορείς και η αυτοδιοίκηση δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη στήριξή και ενίσχυσή του.   

«Είναι μια κοινωνική δομή μοναδική στην Ήπειρο που χρειάζεται στήριξη από όλους τους φορείς, την αυτοδιοίκηση καθώς και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας. Θα σταθώ αρωγός γιατί προσφέρει σημαντικό και ουσιαστικό έργο στην καταπολέμηση του Trafficking και στην προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων» υπογράμμισε η Γενική Γραμματέας.