Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

>> Δελτία Τύπου Οι ομορφιές της Ηπείρου σε έκθεση ειδικών μορφών τουρισμού στην Πάτρα

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Οι ομορφιές της Ηπείρου σε έκθεση ειδικών μορφών τουρισμού στην Πάτρα

E-mail Εκτύπωση PDF

Δυναμική ήταν η παρουσία της Ηπείρου στην3η Πανελλήνια Έκθεση Νέων και Ειδικών Μορφών Τουρισμού ACTIVETRIP 2010,που πραγματοποιήθηκε στο ΠΕΑΚ «Ολυμπιονίκης Δ. Τόφαλος» στην Πάτρα. «Συμμετέχουμε ως εκθέτες, προβάλλοντας τις ομορφιές, τη φιλοξενία, τη μοναδική λαϊκή παράδοση αλλά και τη μοναδικότητα στην εφαρμογή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρουν οι τέσσερις Νομοί της Περιφέρειας μας», τόνισε στην ομιλία της κατά την τελετή των εγκαινίων η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

1.3.10-touristiki-ekthesi-1Τα εγκαίνια της 3ης ACTIVETRIP 2010 κήρυξε, το βράδυ της Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Ανάπτυξης Γιώργος Πουσσαίος. Μεταφέροντας τον χαιρετισμό της υφυπουργού Τουρισμού Άντζελας Γκερέκου, ο κ. Πουσσαίος τόνισε «Το υπουργείο στέκεται πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες που προάγουν την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της χώρας μας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της» προσθέτοντας ότι βασικός στόχος του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού είναι η ανάπτυξη με αειφορικά χαρακτηριστικά και στον τομέα του τουρισμού.

Στους βασικούς άξονες τους τουριστικής πολιτικής αναφέρθηκε στην ομιλία της και η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου που όπως τόνισε «για την σημερινή πολιτική  ηγεσία της χώρας το πρόταγμα της πράσινης ανάπτυξης, που βρίσκει την εφαρμογή του στο νόημα και το περιεχόμενο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, είναι βασική επιδίωξη της».  

1.3.10-touristiki-ekthesi-2Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε στην έκθεση με δικό της περίπτερο που κατά κοινή ομολογία μαζί με τα περίπτερα των τεσσάρων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Ηπείρου παρουσίασαν μια ιδιαίτερα σημαντική ομάδα, εντυπωσιάζοντας το κοινό που επισκέφθηκε την έκθεση. «Έκρινα αναγκαία τη συμμετοχή της ραγδαία αναπτυσσόμενης τουριστικά Περιφέρειας μας στην Έκθεση, μιας και η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται σε μια στρατηγική προβολής, του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου», υπογράμμισε στην ομιλία της η Γενική Γραμματέας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα και εξήρε την πρωτοβουλία των διοργανωτών. Παράλληλα τόνισε τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την στήριξη της έκθεσης. «Πριν τρία χρόνια, στον ίδιο πάλι χώρο, σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς είχαμε δεσμευτεί, ότι άμεσος στόχος μας θα πρέπει να είναι η ισχυροποίηση και η περαιτέρω στήριξη της Έκθεση, ώστε αυτή να αποτελέσει το «όχημα», προκειμένου να καταστεί ο τόπος μας, ο τρίτος εκθεσιακός πόλος της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην διοργάνωση συμμετείχαν πενήντα πέντε εκθέτες από κάθε γωνιά της Ελλάδος, από την Βόρεια Ελλάδα έως την Πελοπόννησο και από τα Ιόνια Νησιά έως τα νησιά του Αιγαίου.

Να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους την έκθεση, όχι μόνο στην τελετή των εγκαινίων αλλά και καθ’ όλη τη διάρκειά της, μεγάλος αριθμός τοπικών αρχών και παραγόντων και εκπρόσωποι φορέων περιοχών που συμμετείχαν στην φετινή διοργάνωση.

Κατά την διάρκεια της τελετής των επίσημων εγκαινίων της Έκθεσης,  απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στις Νομαρχίες Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και στην Αιτωλική Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ. Την απονομή στη Ν.Α. Θεσπρωτίας έκανε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας.

Η έκθεση, διοργανώθηκε από τον Όμιλο ΕΞΠΡΕΣ Καλοφωλιά, υπό την αιγίδα και θεσμική χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού – ΕΟΤ, με συνδιοργανωτές το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, τη Νομαρχία Αχαϊας  και το Δήμο Πατρέων και την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).