Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024

>> Δελτία Τύπου Η Γ.Γ.Π.Η. στην κατολίσθηση στην Ε.Ο. Ιωαννίνων - Άρτας

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Η Γ.Γ.Π.Η. στην κατολίσθηση στην Ε.Ο. Ιωαννίνων - Άρτας

E-mail Εκτύπωση PDF

Επιτόπια επίσκεψη στο 50οχιλ. της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Άρτας όπου η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία λόγω κατάπτωσης που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (24/2/10), πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα το πρωί της Πέμπτης (25/2/10).

25.2-katolisthisi-eoΗ Γενική Γραμματέας ενημερώθηκε από το κλιμάκιο της Δ.Ε.Σ.Ε. για τις προσπάθειες που κατέβαλε για τη διάνοιξη του δρόμου και την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας  των οχημάτων και έδωσε εντολή να βρίσκονται όλοι σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπισθούν τυχόν νέα προβλήματα.

Τα μηχανήματα της Δ.Ε.Σ.Ε. με τη συμβολή και ιδιωτών εργαζόταν όλο το βράδυ για τη διάνοιξη του δρόμου ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν με δυσκολία από παρακαμπτήρια οδό και από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της εθνικής.

Στο συγκεκριμένο σημείο είχε να σημειωθεί κατολίσθηση εδώ και 15 χρόνια και όπως εξηγεί ο Δ/ντής της Δ.Ε.Σ.Ε., Δημ. Αναγνώστου δεν θα δοθούν άμεσα στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού καθώς εκτιμά ότι για την ασφάλεια των οχημάτων θα πρέπει να παρακολουθηθεί το φαινόμενο για 2 με 3 ημέρες επειδή το πρανές του δρόμου είναι επικίνδυνο λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων.

Επίσης νέα προβλήματα από καταπτώσεις παρουσιάστηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα και σε άλλα σημεία των εθνικών οδών τα οποία και αντιμετωπίστηκαν.

Συγκεκριμένα, στο 49οχιλ.της ε.ο. Ιωαννίνων-Άρτας το μεσημέρι της Τετάρτης η κυκλοφορία διεξαγόταν με δυσκολία για λίγες ώρες λόγω κατάπτωσης που είχε σημειωθεί. Μηχάνημα της ΔΕΣΕ με τη συνδρομή και του Δήμου Φιλιππιάδας αποκατέστησαν την κυκλοφορία το απόγευμα.  Επίσης, την ίδια μέρα στο 47ο χιλ. της Ε.Ο. Άρτας- Τρικάλων στη θέση «Θανασιά» δημιουργήθηκαν προβλήματα στο ένα ρεύμα του δρόμου από κατολίσθηση τα οποία αποκαταστάθηκαν άμεσα από μισθωμένο όχημα. Τέλος κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο 25ο χιλ. της Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας και στην παλαιά Ε.Ο. στην θέση «Μιχαλίτσι» στην είσοδο της πόλης της Πρέβεζας.