Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

>> Δελτία Τύπου Συνεδρίαση Γνωμοδοτικής

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Συνεδρίαση Γνωμοδοτικής

E-mail Εκτύπωση PDF

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (19/2/10), με την προεδρία της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρας Γεωργακοπούλου - Μπάστα η συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Ν.3299/04 στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης η Γενική Γραμματέας, κατέστησε σαφές ότι η Περιφέρεια, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας υλοποιεί με ταχύτατους ρυθμούς τον Αναπτυξιακό Νόμο.

Ταυτόχρονα, ανέπτυξε τους στόχους του και τον χαρακτήρισε «εργαλείο» ανάπτυξης με αιχμή του δόρατος τη βιώσιμη «πράσινη» ανάπτυξη.

«Στόχος είναι η ενίσχυση των τοπικών εισοδημάτων και η καταπολέμηση της ανεργίας στην Ήπειρο» υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι τα μέχρι σήμερα στοιχεία καταδεικνύουν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου και την τόνωση της οικονομίας μέσω των επενδυτικών σχεδίων.

Όσο για το αναμορφωμένο σχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο τόνισε πως θα προωθήσει και θα δώσει κίνητρα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής παραγωγής. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πρόσφατη απόφαση παράτασης που έδωσε η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ.Λούκα Κατσέλη προκειμένου να υπαχθούν στα κίνητρα του συγκεκριμένου νόμου αρκετοί ενδιαφερόμενοι επενδυτές οι οποίοι αντιμετώπισαν δυσκολίες στη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών και στην προετοιμασία ενός άρτιου επενδυτικού φακέλου.

«Για την Περιφέρεια Ηπείρου, πρωταρχικός είναι ο στόχος της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων, αφού μόνο μέσα από την ενεργή συμβολή τους θα μπορέσουν να υλοποιηθούν με ταχύτατους ρυθμούς οι ευεργετικές δράσεις του Αναπτυξιακού Νόμου» επεσήμανε η Γενική Γραμματέας.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και εγκρίθηκε η υπαγωγή τριών μονάδων συνολικού κόστους 2.936.220,00 ευρώ:

  1. Γ. ΜΠΑΤΕΤΣΗΣ &ΣΙΑ Ο.Ε.( υπό σύσταση):κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας κλασικού τύπου τριών αστέρων δυναμικότητας 29 κλινών-14 δωματίων στο Δ.Δ. Λιγκιάδων του Δήμου Περάματος του Νομού Ιωαννίνων συνολικού κόστους 1.781.014,00ευρώ με ποσοστό επιχορήγησης 53%.
  2. Α.Π.Σ ΑΡΤΑΣ: εκσυγχρονισμός τμήματος και αποστέωσης κρέατος στο πτηνοσφαγείο στο 8χιλ. Άρτας-Γαβριάς του Δήμου Αμβρακικού του Νομού Άρτας συνολικού κόστους 1.044.226,00 ευρώ με ποσοστό επιχορήγησης 35%.
  3. ΜΥΤΙΚΙΩΤΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ: εκσυγχρονισμός πτηνοτροφικής μονάδας πάχυνσης πουλερικών στη θέση «Γύρες» του Δ.Δ. Ανέζας του Δήμου Αμβρακικού του Νομού Άρτας συνολικού κόστους 110.980,00ευρώ με ποσοστό επιχορήγησης 35%.

Παράλληλα στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν δέκα τροποποιήσεις στο πλαίσιο των νόμων Ν.2601/98 και Ν.3299/04.