Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

>> Δελτία Τύπου Κατασκευή Βογιάνου & άλλα Έργα

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Κατασκευή Βογιάνου & άλλα Έργα

E-mail Εκτύπωση PDF

Εντάξεις και δημοπρατήσεις έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007-2013».

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΟΓΙΑΝΟΥ

Υπεγράφη από την Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα η ένταξη πράξης «Κατασκευή οδού Βογιάνου» στο Δήμο Ιωαννιτών στον Άξονα Προτεραιότητας 3 «Υποδομές και υπηρεσίες προσπελασιμότητας Ηπείρου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Η Γενική Γραμματέας χαρακτήρισε τη νέα ένταξη «έργο πνοής  για τον κοινωνικό και πολεοδομικό ιστό της πόλης των Ιωαννίνων που στόχο έχει την ασφαλή κίνηση των πεζών και των οχημάτων.». Το έργο, προϋπολογισμού 4.670.059 ευρώ, αφορά στην κατασκευή  πεζοδρομίων, ποδηλατοδρόμων, νησίδων μεταξύ των ρευμάτων  κυκλοφορίας, δημιουργία θέσεων στάθμευσης κατά μήκος της οδού καθώς και την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση με την λεωφόρο «Γεννηματά» και θα ολοκληρωθεί εντός 34 μηνών.
Η ολοκλήρωση του έργου θα δημιουργήσει ένα δίκτυο προσπέλασης και ασφαλούς κίνησης πεζών και εποχούμενων στην οδό Βογιάνου και σε παρακείμενες οδούς.

ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ

Επίσης, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου υπέγραψε στις 17/2/2010 την προέγκριση Δημοπράτησης του έργου «Διάνοιξη της οδού Άρτας- Λιμίνης μέσω του λόφου Περάνθης», προϋπολογισμού 4.000.000,00 €, το οποίο χωροθετείται στο Δήμο Αρταίων και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ».

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Τέλος, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου υπέγραψε στις 17/2/2010 την προέγκριση Δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή 5ου Δημοτικού Σχολείου συνοικισμού Εθνικής Αντίστασης», προϋπολογισμού 3.250.000,00 €, το οποίο χωροθετείται στο Δήμο Ηγουμενίτσας και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ».