Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

>> Δελτία Τύπου Σύσκεψη για τις καταστροφές

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Σύσκεψη για τις καταστροφές

E-mail Εκτύπωση PDF

Ευρεία σύσκεψη έχει συγκαλέσει για το απόγευμα της Πέμπτης (18/2/10) η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα στη διάρκεια της οποίας θα εξετασθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιφέρεια από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή και οι τρόποι αντιμετώπισής τους.

Στο μεταξύ, χθες (Τετάρτη 17/2) κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας επισκέφθηκε εκ νέου τις πληγείσες περιοχές για την αποτίμηση των ζημιών προκειμένου η Γενική Γραμματέας και ενόψει της σύσκεψης να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για το μέγεθος των καταστροφών.

«Έδωσα εντολή στους επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, να επισκεφτούν και πάλι τις πληγείσες περιοχές και να κάνουν μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών άμεσα. Παράλληλα, τους ζήτησα όπου υπάρχει δυνατότητα και ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων να προχωρήσουν σε συνεργασία και με την τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των πολιτών, πρώτα από όλα, και ακολούθως των περιουσιών τους», υπογραμμίζει σε δήλωσή της η Γενική Γραμματέας.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 7.00 το απόγευμα στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας με την συμμετοχή των Νομαρχών των τεσσάρων Νομών, των Δημάρχων ΟΤΑ που έχουν υποστεί και τις μεγαλύτερες ζημιές, του Γενικού Αστυνομικού διευθυντή Ηπείρου, του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, του Γενικού Διευθυντή και του προϊστάμενου πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας και υπηρεσιακών παραγόντων.