Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

>> Δελτία Τύπου Στο Υπουργείο Εσωτερικών για τον ΧΥΤΑ στο Ελληνικό

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Στο Υπουργείο Εσωτερικών για τον ΧΥΤΑ στο Ελληνικό

E-mail Εκτύπωση PDF

Το απόγευμα της Τρίτης (16/2/10) πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης η συνάντηση που είχε ορίσει η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα με αντικείμενο το ΧΥΤΑ στο Ελληνικό του Νομού Ιωαννίνων.

Τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Γ. Ντόλιο είχαν ζητήσει οι Δήμαρχοι Κατσανοχωρίων Β. Χήτας και Παμβώτιδας Βαγ. Πήχας καθώς και ο επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα Άδωνις Γκρέστας για να εκθέσουν τις αντιρρήσεις τους για την κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό.

Στη  συνάντηση ακούστηκαν όλες οι απόψεις και ο Υφυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση των Δημάρχων για να επισκεφθεί  τα Ιωάννινα.

Μετά τη συνάντηση στην οποία μετείχαν και οι βουλευτές του νομού Ιωαννίνων Βαγ. Αργύρης και Θ. Οικονόμου (Ο κ. Μιχ. Παντούλας απουσίαζε στο εξωτερικό) η Γενική Γραμματέας επεσήμανε ότι: «από τη συνάντηση διαφάνηκε για μία ακόμη φορά ότι είναι επιτακτική και άμεση περιβαλλοντική ανάγκη να επισπευσθεί η υλοποίηση των έργων που περιλαμβάνονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ καθώς οι προθεσμίες που έχει ορίσει η Ε.Ε. έχουν εκπνεύσει εδώ και καιρό .Άλλωστε είναι κοινή διαπίστωση, ότι ειδικά στο Νομό Ιωαννίνων έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος με την ολιγωρία που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην προώθηση και υλοποίηση σημαντικών έργων που θα οδηγούσαν στην καλύτερη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων».