Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

>> Δελτία Τύπου Στο Δημοτικό Συμβούλιο Παμβώτιδας η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Παμβώτιδας η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας

E-mail Εκτύπωση PDF

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και παρευρέθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παμβώτιδας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (1/12/10) με μοναδικό θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων που δημιουργήθηκαν στα  Δημοτικά Διαμερίσματα Δαφνούλας και Μουζακαίων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

1.12pambotidaΣτην παρέμβασή της, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Κυβέρνηση και Περιφέρεια είμαστε κοντά στους κατοίκους από την πρώτη στιγμή και έχουμε προτείνει για όσους τα σπίτια τους βρίσκονται σε ακτίνα επικινδυνότητας να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία. Μέχρι στιγμής όμως δεν κρίθηκε κάτι τέτοιο αναγκαίο. Παρακολουθούμε  στενά και καθημερινά σε συνεργασία με το Ι.Γ.Μ.Ε. την εξέλιξη του φαινομένου».

Υπενθυμίζεται, ότι υπάλληλοι των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας (Πολιτική Προστασία, Διεύθυνση Δημοσίων Έργων, και Δ.Ε.Σ.Ε.) επισκέφθηκαν από το περασμένο Σάββατο που δημιουργήθηκαν και τα πρώτα προβλήματα,  τα δημοτικά διαμερίσματα Μουζακαίων και Δαφνούλας που επλήγησαν περισσότερο  και εξέτασαν επί τόπου τις ζημιές που προκλήθηκαν τόσο  σε κτίρια, όσο και στο οδικό δίκτυο.

Ταυτόχρονα, συνεργεία αποτελούμενα από γεωλόγους και μεταλλειολόγο μηχανικό της Περιφέρειας επισκέφθηκαν την περιοχή και ετοιμάζουν τεχνική έκθεση για το φαινόμενο των κατολισθήσεων καθώς και προτάσεις για την αντιμετώπισή του.