Ελληνική Δημοκρατία
Περιφέρεια Ηπείρου - Region of Epirus
 
 
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Εσωτερικών - ΓΓΔΔ - ΗΔ
Εθνική Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης
ΕΣΠΑ
’τομα με Αναπηρία και ΜΜΕ
Μπήκες ΚΕΠ!
Μαθητικός διαγωνισμός "Οι Αρχές του Γκέτεμποργκ και της Λισσαβόνας
  Αρχική σελίδα Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα Αγαπημένα
Επισκεψιμότητα:
Μετρητής επισκέψεων
Τελευταία ενημέρωση:
Αρχική | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Ε.Δ.Α. Ηπείρου | Χάρτης τόπου | Συνδέσεις | English | Επικοινωνία
Διεύθυνση Σχεδιασμού & Ανάπτυξης
Η Δ/νση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης είναι αρμόδια για την εξειδίκευση της Περιφερειακής πολιτικής στο επίπεδο της Περιφέρειας, την υλοποίηση των διαδικασιών του δημοκρατικού προγραμματισμού για τα ετήσια και μεσοχρόνια προγράμματα περιφερειακής ανάπτυξης, καθώς και για τα αναπτυξιακά κίνητρα και την προώθηση νέων θεσμών.
Επιπλέον, ασκεί αρμοδιότητες που σχετίζονται με το κοινοτικό πλαίσιο στήριξης και με θέματα επενδυτικής πολιτικής. Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της για αξιολόγηση και έγκριση επενδύσεων, προκειμένου να ενταχθούν στους κάθε φορά ισχύοντες αναπτυξιακούς Νόμους, δέχεται, αξιολογεί και προωθεί επενδυτικές προτάσεις από ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Προϊστάμενος Δ/νσης: Ντάντος Ελευθέριος, τηλ: 26510 26639, 69909 fax: 26510 69900, email: disa@epirus.gov.gr
Ταχ. Δ/νση: 8ης Μεραρχίας 5-7, 45 445, Ιωάννινα

Η Δ/νση αποτελείται από τέσσερα (4) Τμήματα & το γραφείο Διοικητικού - Προσωπικού:

Τμήμα Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής
Προϊστάμενος: Καραλή Ιωάννα, τηλ: 26510 69913
Αρμοδιότητες:
· Σύνταξη προτάσεων για τη διαμόρφωση της Περιφερειακής Πολιτικής
· Εξειδίκευση στόχων και κατευθύνσεων της αναπτυξιακής πολιτικής στο επίπεδο της Περιφέρειας
· Μέριμνα για την κατάρτιση και έγκριση του αναπτυξιακού προγράμματος της Περιφέρειας, συντονισμός φορέων εκτέλεσης και παρακολούθηση της πορείας εφαρμογής του
· Εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την έγκριση των μεσοχρόνιων Νομαρχιακών αναπτυξιακών προγραμμάτων
· Εκπόνηση γενικών και ειδικών αναπτυξιακών μελετών που αφορούν την Περιφέρεια.

Τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων και διαχείριση έργων
Προϊστάμενος: , τηλ: 26510 69939, fax: 26510 69938
Αρμοδιότητες:
· Τελική διαμόρφωση, μέριμνα για την έγκριση και παρακολούθηση της εκτέλεσης των ετήσιων προγραμμάτων Δημοσίων Επενδύσεων Περιφερειακού επιπέδου
· Παρακολούθηση και έλεγχος της εφαρμογής της επενδυτικής πολιτικής του δημόσιου τομέα κατά την κατάρτιση και εκτέλεση των Νομαρχιακών Προγραμμάτων δημόσιων επενδύσεων Περιφερειακού επιπέδου.
· Διαχείριση Κοινοτικών Πρωτοβουλιών
· Εισήγηση προς το Περιφερειακό συμβούλιο για τις προτάσεις της Περιφέρειας για το εθνικό ετήσιο πρόγραμμα (δημόσιες επενδύσεις εθνικής σημασίας)
· Eπιλογή - παρακολούθηση εκτέλεσης έργων και προγραμμάτων που υποβάλλονται στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων
· Διαχείριση των ΣΑΕΠ και ΣΑΜΠ Ηπείρου

Τμήμα Κινήτρων περιφερειακής ανάπτυξης
Προϊστάμενος: Κλούμπα Λεμονιά, τηλ: 26510 69902
Αρμοδιότητες:
· Η αποδοχή των αιτήσεων των ιδιωτικών επενδυτικών προγραμμάτων που υποβάλλονται στα πλαίσια των Αναπτυξιακών Νόμων και του ΠΕΠ Ηπείρου
· Η αξιολόγηση των επενδυτικών προγραμμάτων και η προώθηση της διαδικασίας εξέτασής τους στην αρμόδια Γνωμοδοτική Επιτροπή του Αναπτυξιακού Νόμου.
· Η μέριμνα για την έκδοση των Διοικητικών Πράξεων για την υλοποίηση των αποφάσεων της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Νόμου.
· Ο έλεγχος κατά την πληρωμή των ιδιωτικών επενδυτικών προγραμμάτων που επιχορηγούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου και τους όρους των εγκριτικών αποφάσεων.
· Η τήρηση στατιστικών στοιχείων των ιδιωτικών επενδύσεων διαχρονικά και η αξιοποίησή τους στα πλαίσια της αναπτυξιακής πολιτικής της Π.Δ.Ε.

Τμήμα Διαχείρισης Υδατικών Πόρων
Προϊστάμενος: Κοντρά Αικατερίνη, τηλ: 26510 69919
Αρμοδιότητες:
· Καταρτίζει το μεσοχρόνιο πρόγραμμα ανάπτυξης των υδατικών πόρων του υδατικού διαμερίσματος και το υποβάλλει για έγκριση στις Περιφερειακές Επιτροπές Υδάτων (ΠΕΥΔ)
· υποβάλλει στο Υπουργείο Ανάπτυξης προτάσεις για την κατάρτιση του μεσόχρονου Εθνικού προγράμματος ανάπτυξης των υδατικών πόρων.
· συντονίζει και εποπτεύει τις δραστηριότητες έρευνας, αξιοποίησης, χρήσης και προστασίας των υδατικών πόρων του διαμερίσματος.
· Εισηγείται για την χορήγηση ενιαίων αδειών χρήσης - εκτέλεσης έργων αξιοποίησης υδατικών πόρων και εκδίδει τις άδειες πολλαπλής χρήσης νερού.
· Εισηγείται στις κατά περίπτωση Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις την επιβολή περιοριστικών ή άλλων μέτρων στην χρήση επιφανειακών και υπόγειων υδατικών πόρων.
· Εκπονεί ή αναθέτει την σύνταξη των αναγκαίων μελετών για την πληρέστερη άσκηση των αρμοδιοτήτων της, συντάσσει τα υδατικά ισοζύγια κατά λεκάνη απορροής και καταρτίζει το ισοζύγιο προσφοράς και ζήτησης νερού.
· Εκδίδει τις άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών ισχύος έως 10ΜW.
· Εκδίδει τις άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας σταθμών παραγωγής ηλεκτρισμού από λοιπές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (αιολική ενέργεια, βιομάζα, φωτοβολταϊκά τόξα) ανεξαρτήτως της ισχύος των σταθμών
· Διαχειρίζεται τα λατομεία του Νομού Ιωαννίνων

Γραφείο Διοικητικού - Οικονομικού
Υπεύθυνος:
Αρμοδιότητες:
· Τηρεί το πρωτόκολλο της Υπηρεσίας και το αρχείο των εγγράφων
· Διαχειρίζεται τον τακτικό προΰπολογισμό της Υπηρεσίας
· Παρακολουθεί τις υπηρεσιακής μεταβολές του προσωπικού
· Διαχειρίζεται την μισθοδοσία της Δ/νσης
· Επικουρεί γραμματειακά την Γνωμοδοτική Επιτροπή του Ν.2601/98


- Ο τηλεφωνικός κατάλογος της Διεύθυνσης (σε μορφή Acrobat Reader)
© 2001-2009 Περιφέρεια Ηπείρου Αρχική σελίδα | Χάρτης ιστοχώρου | Συνδέσεις | Όροι χρήσης | Επικοινωνία Διαχειριστής ιστοχώρου