Ελληνική Δημοκρατία
Περιφέρεια Ηπείρου - Region of Epirus
 
 
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Εσωτερικών - ΓΓΔΔ - ΗΔ
Εθνική Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης
ΕΣΠΑ
Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ
Μπήκες ΚΕΠ!
Μαθητικός διαγωνισμός "Οι Αρχές του Γκέτεμποργκ και της Λισσαβόνας
  Αρχική σελίδα Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα Αγαπημένα
Επισκεψιμότητα:
Μετρητής επισκέψεων
Τελευταία ενημέρωση:
Αρχική | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Ε.Δ.Α. Ηπείρου | Χάρτης τόπου | Συνδέσεις | English | Επικοινωνία
30η Γενική Συνέλευση των Περιφερειακών Παράκτιων Περιοχών της Ευρώπης (CRPM)
30η Γενική Συνέλευση των Περιφερειακών Παράκτιων Περιοχών Η Περιφέρεια Ηπείρου θα υποδεχθεί την 30η Γενική Συνέλευση των Περιφερειακών Παράκτιων Περιοχών της Ευρώπης (CRPM) στα Ιωάννινα, το διάστημα 18-22 Σεπτεμβρίου 2002.

Η CRPM είναι ο πρώτος διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ευρώπη, ο οποίος συστάθηκε το 1973 στο Saint-Malo της Βρετάνης-Γαλλίας, με κύριο σκοπό την από κοινού προώθηση μιας ισορροπημένης ανάπτυξης της Ευρωπαικής Ένωσης με την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων περιοχών ώστε να ενισχυθεί η κοινωνική-οικονομική και γεωγραφική συνοχή.

Όργανα της CRPM είναι η Γενική Συνέλευση, το Πολιτικό Γραφείο,  η Γενική Γραμματεία και οι Γεωγραφικές Επιτροπές.

Στις συνεδριάσεις της Γενικής Συνέλευσης συμμετέχουν περίπου 450 εκπρόσωποι Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών από όλες τις παράκτιες περιοχές της Ευρώπης, με την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων από την Ευρωπαική Επιτροπή, την Ελλάδα και άλλες χώρες.
Στις συνεδριάσεις συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο τα μέλη της CRPM.

Κατά την διάρκεια της 30ης Γενικής Συνέλευσης στα Ιωάννινα, θα συζητηθούν τα εξής μεγάλα ευρωπαϊκά θέματα:

- η Συντακτική Συνέλευση για το μέλλον της Ευρώπης
- το μέλλον της περιφερειακής πολιτικής
- οι χωροταξικές επιπτώσεις των πολιτικών για τις μεταφορές και το περιβάλλον.

Επίσης θα ανανεωθεί το Πολιτικό Γραφείο.

Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία της CRPM ανέλαβε τη διοργάνωση της 30η Γενικής Συνέλευσης.
Πληροφορίες: κα Εύη Παπανικολάου, τηλ. 26513 60301, evipapan@mou.gr Χαιρετισμός ΓΓ Περιφέρειας Ηπείρου

Δελτία Τύπου

Σχέδιο ημερήσιας διάταξης


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ 30Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (CRPM)
Ιωάννινα, 18-21/9/2002

Αγαπητοί προσκεκλημένοι,
Είναι τιμή για τη χώρα μου και την Περιφέρεια Ηπείρου να φιλοξενεί την τριακοστή Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειακών Παράκτιων Περιοχών της Ευρώπης.
Όπως είναι επίσης τιμή και για την, παραλίμνια ωστόσο, πόλη των Ιωαννίνων - διοικητικό και οικονομικό κέντρο της Περιφέρειας - να σας έχει εδώ κοντά της σήμερα.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, με μια παράκτια ζώνη που ξεπερνάει τα 500 χιλιόμετρα και μια ενδοχώρα περιζήτητου κάλους, συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που της επιτρέπουν να έχει τη δική της ξεχωριστή ταυτότητα αλλά και ένα ειδικό ρόλο στην οικονομική γεωγραφία της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Η φυσική της θέση την ορίζει ως πύλη προς την νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Μεσόγειο και την εγγύς ανατολή. Τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται – η Εγνατία, το λιμάνι στην πόλη της Ηγουμενίτσας και το Ρίο Αντίρριο - της ανοίγουν τους επικοινωνιακούς δρόμους των οικονομικών και πολιτισμικών συναλλαγών, αίρουν μέρα με τη μέρα την απομόνωση της περιοχής από τον υπόλοιπο κορμό της Ελλάδας και ελευθερώνουν τις αναπτυξιακές της δυνατότητες.

Οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές με το φυσικό τους κάλος, το νέο είδος τουρισμού που καθιστά την Ήπειρο περιζήτητη, το υψηλό περιφερειακό δίκτυο υγείας και παιδείας, η εναλλακτική γεωργία με καλλιέργειες μικρής κλίμακας και πιστοποιημένης ποιότητας προϊόντα, οι μεταφορές και το άνοιγμα επικοινωνίας προς την Αλβανία και την Δυτική Ευρώπη, αναδεικνύουν την περιοχή με σημαντικό ειδικό βάρος στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Επί πλέον η Ήπειρος μεταγγίζει μέσα στους αιώνες μια πλούσια πολιτισμική κληρονομιά στο χώρο των γραμμάτων, της μουσικής, της αρχιτεκτονικής, της χειροτεχνίας - με ειδίκευση στη χρυσοχοΐα και αργυροχοΐα -, πλευρές που θα έχετε τη δυνατότητα να πάρετε μια εικόνα από κοντά.

Η Περιφέρεια της Ηπείρου προσπαθεί δυναμικά να πάρει το δρόμο της ανάπτυξης.

Η θέση της Ηπείρου, στη βορειοδυτική πύλη προς την Ευρώπη, συνιστά εξ’ αντικειμένου συγκριτικό πλεονέκτημα και βοηθά στην ανάδειξή της σε κατεξοχήν περιοχή ανάπτυξης της Ελλάδας στα προσεχή χρόνια. Η ίδια η φύση μοιάζει να συμμαχεί με την σύγχρονη τεχνολογία και να επιβάλλει την περιοχή ως κόμβο διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών και σημείο πολιτισμικής σύνδεσης με τη Βαλκανική. Η ολοκλήρωση των υποδομών, η σύνδεση με τα διευρωπαϊκά δίκτυα, η συμβολή στην ανάπτυξη της Αλβανίας, η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, οδηγούν σταθερά και αναπόφευκτα στην επιχειρηματική κίνηση και συνεπώς την περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη.
Η τριακοστή Γενική Συνέλευση της Ένωσης Παράκτιων Περιοχών της Ευρώπης εδώ στην Ήπειρο σηματοδοτεί από μόνη της την ευθύνη και της δικής μας Περιφέρειας στον κοινό σκοπό προώθησης μιας ισορροπημένης ανάπτυξης με την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων περιοχών, ώστε να ενισχυθεί η κοινωνική-οικονομική και γεωγραφική συνοχή.
Με κοινό τόπο αναφοράς οι παράκτιες Περιφέρειες της Ευρώπης το θαλάσσιο ορίζοντα, εκ των πραγμάτων αποτέλεσαν και αποτελούν μέσα στην κοινή ευρωπαϊκή ιστορία προνομιακά πεδία οικονομικής και πολιτισμικής επικοινωνίας.
Η αναπτυξιακή ωστόσο καθυστέρηση και η εύθραυστη ισορροπία των παράκτιων περιοχών δικαιολογούν την σημασία που δίνει σε αυτές η Ευρωπαϊκή πολιτική οικονομικής και κοινωνικής συνοχής και επιχειρεί με παρεμβάσεις μέσω των Διαρθρωτικών Ταμείων προς όφελος αυτών των περιοχών.

Οι Περιφέρειες της Ευρώπης, τόσο σαν θεσμός όσο και σαν γεωγραφικές ενότητες, γνωρίζουν μία διαρκή αναβάθμιση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι επί μέρους Περιφέρειες των Ευρωπαϊκών χωρών βρίσκουν κοινά στοιχεία, μικρότερης ή μεγαλύτερης βαρύτητας κάθε φορά, και προωθούν προγράμματα συνεργασίας που μέσα από μια περιφερειακή λογική συντελούν με τον καλύτερο τρόπο στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Εκτός από τα άμεσα και πρακτικά αποτελέσματα που έχουν τα προγράμματα αυτά, οι συναντήσεις και συνεργασίες των επί μέρους εταίρων παράγουν μια διαρκή και αμοιβαία μετάγγιση εμπειριών, αντιλήψεων, νοοτροπιών, τρόπων και μεθόδων αντιμετώπισης και προσέγγισης της ζωής, που συνθέτουν αργά αλλά σταθερά μία ενότητα κουλτούρας και ταυτόχρονα αναπαραγωγής του διαφορετικού, απαραίτητη προϋπόθεση για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Ο ρόλος των Περιφερειών θα πρέπει να αναμορφωθεί. Οι Περιφέρειες θα πρέπει να είναι συνεργοί του ευρωπαικού θεσμικού τοπίου, στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης των πολιτικών στα εδάφη τους.
Οι 150 Παράκτιες Περιφέρειες της Ευρώπης που συναντώνται στα Ιωάννινα, στην Ήπειρο, συζητούν για τα μεγάλα θέματα που αυτή την ώρα παίρνονται αποφάσεις στις Βρυξέλλες.. Συζητούν για την συμμετοχή τους στις εργασίες της Ευρωπαικής Συνθήκης, την θεσμική τους θέση στην μελλοντική Συνθήκη, την αναμόρφωση της ευρωπαικής περιφερειακής πολιτικής, το μέλλον των πολιτικών μεταφορών και περιβάλλοντος.
Στη λογική λοιπόν αυτή και με κοινό τόπο αναφοράς την Ηλικία της Θάλασσας, την κοινή μας υδάτινη ιστορία, βρισκόμαστε εδώ σήμερα, να αναδείξουμε τα παρόμοια προβλήματα και να επεξεργαστούμε τις λύσεις τους, σε ένα πνεύμα διεύρυνσης και εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με στόχο την οικονομική, κοινωνική και χωροταξική συνοχή.

Σας καλώσορίζω για άλλη μια φορά και εύχομαι επιτυχία στις εργασίες μας.

Ο Γ.Γ. Περιφέρειας Ηπείρου
Παύλος Παπαδόπουλος

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Δελτίo Τύπου (20-09-2002)
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 30ής Γενικής Συνέλευσης των Παράκτιων Περιφερειακών Περιοχών της Ευρώπης (CRΡΜ). Με νέο Πολιτικό Γραφείο και Πρόεδρο τον Claudio Martini, από την περιφέρεια της Τοσκάνης, έγιναν δύο ακόμα θεματικές συνεδριάσεις που αφορούν τη θεσμική αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τη μελλοντική περιφερειακή πολιτική και την πολυκεντρική ανάπτυξη του ευρωπαϊκού χώρου.
Ακολούθησαν παρεμβάσεις από εκπροσώπους των περιφερειών - μελών της CRΡΜ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και από μέλη ευρωπαϊκών κοινοβουλίων. Σύμφωνα με τη τελική διακήρυξη που εγκρίθηκε στη 30ή Γενική Συνέλευση δεν μπορεί να υπάρξει όραμα για φιλόδοξη Ευρώπη, αν δεν εξασφαλισθεί προηγουμένως στους πολίτες της η εγγύηση για οικονομική, κοινωνική και χωρική συνοχή. Οι εκπρόσωποι των περιφερειών διατύπωσαν, εξάλλου, την ευχή για μια Ευρώπη ισχυρότερη απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο και περισσότερο αλληλέγγυα στο εσωτερικό των συνόρων της.

Δελτίo Τύπου
(19-09-2002)
Συνεχίστηκαν και σήμερα, 19/9/02, για δεύτερη ημέρα στα Ιωάννινα οι εργασίες της 30ής Γενικής Συνέλευσης των Παράκτιων Περιφερειακών Περιοχών της Ευρώπης (CRPM). Προηγήθηκαν οι συνεδριάσεις των Εθνικών Αντιπροσωπειών με σκοπό την ανανέωση του Πολιτικού Γραφείου και τον ορισμό των αντιπροσώπων του, καθώς επίσης και οι συνεδριάσεις των Περιφερειών Βρετανίας και Φινλανδίας.
Υποδεχόμενος τους εκπροσώπους των περιφερειών-μελών της CRPM, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Π. Παπαδόπουλος, επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία της συγκεκριμένης Περιφέρειας στην οικονομική γεωγραφία της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η γεωγραφική της θέση αλλά και η πλούσια πολιτισμική της κληρονομιά συνιστούν συγκριτικά πλεονεκτήματα και βοηθούν στην ανάδειξη της σε κατ' εξοχήν περιοχή ανάπτυξης της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια. Ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του ο Γ.Γ. υπογράμμισε ότι ο ρόλος των Περιφερειών θα πρέπει να αναμορφωθεί ώστε οι Περιφέρειες να αποτελέσουν συνεργούς του ευρωπαϊκού θεσμικού τοπίου.
Ο Πρόεδρος της CRPM κ. Stig Ostdahl κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη των εργασιών, επεσήμανε τους άξονες στους οποίους αυτές θα κινηθούν: μεταφορές, περιβάλλον, περιφερειακή πολιτική. Το λόγο πήρε ο Γ.Γ. κ. X.Gizard, ο οποίος έκανε την παρουσίαση των πεπραγμένων της Συνέλευσης και των νέων κατευθυντήριων γραμμών.
Τέλος, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρ. Βερελής με γραπτή παρέμβαση του υπογράμμισε τη σημασία που έχει ο τομέας των μεταφορών για τη διεύρυνση των αγορών και την ανάπτυξη του παγκόσμιου εμπορίου.
Ακολούθησε η εκλογή του Πολιτικού Γραφείου και οι δύο θεματικές συνεδριάσεις που αφορούν το μέλλον της πολιτικής για τις μεταφορές και το περιβάλλον.
Σημειώνεται ότι αύριο 20/9/2002 και ώρα 13:00 θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα "Ερατώ" του ξενοδοχείου Du Lac. Δελτίo Τύπου (18-09-2002)
Σήμερα 18/9/2002 άρχισαν στο Ιωάννινα οι εργασίες της 30ής Γενικής Συνέλευσης των Παράκτιων Περιφερειακών Περιοχών της Ευρώπης (CRPM) με θέμα: "Οι Περιφέρειες και το Μέλλον της Ευρώπη9> και με τη συμμετοχή 400 αντιπροσώπων από τις 148 Περιφέρειες-Μέλη της CRPM.
Πριν από την επίσημη έναρξη της Διάσκεψης (19-9-02), συνεδρίασαν οι 7 γεωγραφικές επιτροπές της CRPM (Νησιών, Βαλτικής, Βόρειας θάλασσας, Ατλαντικού Τόξου, Διαμεσογειακή, Βαλκανίων και Μαύρης θάλασσας) με σκοπό την αξιολόγηση των εν εξελίξει συνεργασιών και στόχων και τον καθορισμό του μελλοντικού προγράμματος δράσης, ενώ έγιναν και επιμέρους άτυπες συνεδριάσεις Εθνικών Αντιπροσωπειών.
Τη 30ή Γεν. Συνέλευση της CRPM θα χαιρετίσει ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου κ. Π. Παπαδόπουλος, ενώ την επίσημη έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο κ. Stig Ostdahl Πρόεδρος της CRPM. Ο Γενικός Γραμματέας της CRPM κ. Χ. Gizard θα παρουσιάσει την έκθεση των πεπραγμένων και των νέων κατευθυντήριων γραμμών.
Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, παρεμβάσεις πρόκειται να γίνουν από τον κ. Χρήστο Βερελή, Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών και από τον ομότιμο του Υπουργό της Περιφέρειας της Τοσκάνης κ. Κίθ3Γ<1ο
Επισημαίνεται, τέλος, ότι τη Παρασκευή 20/9/02, ώρα 13:00, θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα "Ερατώ" του Συνεδριακού Κέντρου του ξενοδοχείου Du Lac.

Δελτίo Τύπου (09-09-2002)
Η Περιφέρεια Ηπείρου υποδέχεται την 30η Γενική Συνέλευση των Περιφερειακών Παράκτιων Περιοχών της Ευρώπης (CRPM) στα Ιωάννινα το διάστημα 18-21 Σεπτεμβρίου 2002.
Αποφασίσθηκε στη 29η Γενική Συνέλευση της CRPM στο Porto της Πορτογαλίας τον Σεπτέμβριο 2001, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της CRPM στην Φλωρεντία τον Νοέμβριο 2001 και επικυρώθηκε από το Πολιτικό Γραφείο στο Schwerin της Γερμανίας τον Μάιο 2002.
Στις συνεδριάσεις της Γενικής Συνέλευσης στα Ιωάννινα μετέχουν περίπου 400 εκπρόσωποι από τις 148 Περιφέρειες-μέλη της Ένωσης Περιφερειακών Παράκτιων Περιοχών της Ευρώπης (CRPM) – Περιφερειάρχες, Υπουργοί, Πολιτικοί, εκπρόσωποι της Ευρωπαικής Ένωσης, εκπρόσωποι Ευρωπαικών Οργανισμών κ.α.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
*το μέλλον της πολιτικής για τις μεταφορές,
*το μέλλον της πολιτικής για το περιβάλλον,
* η θέση των Περιφερειών στη θεσμική αρχιτεκτονική της ευρώπης,
* η μελλοντική περιφερειακή πολιτική και η πολυκεντρική ανάπτυξη του ευρωπαικού χώρου.
Κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων της Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του Προέδρου της Ένωσης και θα συνεδριάσει το νέο Πολιτικό Γραφείο.
Παράλληλα, πριν την Γενική Συνέλευση, θα συνεδριάσουν οι 7 Γεωγραφικές Επιτροπές της (Ατλαντικού Τόξου, Βαλκανικής, Νησιών, Διαμεσογειακή, Βαλτικής, Βόρειας Θάλασσας, Μαύρης Θάλασσας).
Το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών χρηματοδότησε την Περιφέρεια Ηπείρου για την διοργάνωση της 30ης Γενικής Συνέλευσης.
Στην Περιφέρεια υπάρχει ομάδα στελεχών η οποία, σε άμεση συνεργασία με την Γραμματεία της Ένωσης Περιφερειακών Παράκτιων Περιοχών της Ευρώπης (CRPM), εδώ και 6 μήνες εργάζεται για την καλύτερη και αρτιότερη διοργάνωση των συνεδριάσεων.
Οι συνεδριάσεις των Γεωγραφικών Επιτροπών και της 30ης Γενικής Συνέλευσης θα διεξαχθούν στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου du Lac στα Ιωάννινα στις 18,19 & 20 Σεπτεμβρίου 2002.
Σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου κ.Παύλος Παπαδόπουλος, την ερχόμενη Πέμπτη (12 Σεπτεμβρίου 2002), θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στο θέμα αυτό.

ΣΧΕΔΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ της XXXης ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ της CRPM ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΗΠΕΙΡΟΣ): 18, 19, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2002 ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 Σεπτεμβρίου 2002 (απόγευμα):
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ 14:00 – 15:30: Επιτροπή των Νησιών (Fr, GB, It, Es, Gr, Σουηδικά, Πορτογαλ.)
15:30 – 17:00: Διαμεσογειακή Επιτροπή (Fr, Es, It, Gr)
17:00 – 18:30: Επιτροπή Ατλαντικού Τόξου (Fr, GB, Es, Πορτογαλικά)
15:30 – 17:00: Επιτροπή Βόρειας Θάλασσας (χωρίς διερμηνεία)
17:00 – 18:30: Επιτροπή Βαλτικής (χωρίς διερμηνεία)
17:00 – 18:30: Επιτροπή Μαύρης Θάλασσας (Ρουμάνικα, Gr, Τουρκικά)
18:30 – 20:00: Επιτροπή Βαλκανίων (Ρουμάνικα, Gr, Τουρκικά, GB)
21:00: Κοκτέιλ ΠΕΜΠΤΗ, 19 Σεπτεμβρίου 2002 (πρωί)
9:00 – 10:00: Συνεδριάσεις των εθνικών αντιπροσωπειών για τον ορισμό των εκπροσώπων τους στο Πολιτικό Γραφείο

Αυτή τη χρονιά προβλέπεται ανανέωση του Πολιτικού Γραφείου και εκλογή του Προέδρου του.
Θα είναι λοιπόν απαραίτητο να εξασφαλιστεί κάποιος χώρος σε κάθε αντιπροσωπεία για να συνεδριάσει και να ορίσει τους εκπροσώπους της
10:00 / 10:30: Διακοπή για καφέ
10:30 – 11:00: ΣΥΝΕΔΡΙΑ I - Υποδοχή από την Περιφέρεια της Ηπείρου και κήρυξη της έναρξης των εργασιών από τον Πρόεδρο
11:00 – 11:45: ΣΥΝΕΔΡΙΑ II - Παρουσίαση της έκθεσης πεπραγμένων και των επιλεγέντων προσανατολισμών, από τη Γενική Γραμματεία
11:45 – 13:00: Συζήτηση H Διάσκεψη έχει αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των μελών της και έχει διευρύνει τα πεδία της δραστηριότητάς της.
Η Γενική Συνέλευση δεν μπορεί λοιπόν πια να εξετάζει αναλυτικά όλους τους τομείς στους οποίους ενεργοποιείται η CRPM.
Η Συνέλευση θα προσφέρει ωστόσο την ευκαιρία για μια συνολική παρουσίαση του έργου των γεωγραφικών Επιτροπων,
των θεματικών ομάδων εργασίας, του Πολιτικού Γραφείου, του Επιστημονικού Συμβουλίου και της Γενικής Γραμματείας.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί στη βάση ενός αναλυτικότερου απολογισμού δράσης και στη συνέχεια μιας συζήτησης που θα επιτρέψει σε όλα τα μέρη να εκφραστούν.
13:00: Γεύμα ΠΕΜΠΤΗ, 19 Σεπτεμβρίου 2002 (απόγευμα)
14:30: ΣΥΝΕΔΡΙΑ III - ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ: Το μέλλον της πολιτικής για τις μεταφορές
Εισαγωγή με Power point
14:45: Ομιλίες – Σχόλια από 2 ή 3 περιφέρειες
15:15: Γενική συζήτηση
Κατά τις ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ III και V, τα μέλη θα διαθέτουν περισσότερο χρόνο ομιλίας, ώστε να εκφράσουν με μεγαλύτερη άνεση τις απόψεις τους
15:45: ΣΥΝΕΔΡΙΑ IV- Εκλογή του Πολιτικού Γραφείου
16:00: Διακοπή για καφέ – Εκλογή του Προέδρου
16:30: ΣΥΝΕΔΡΙΑ V- ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ: Το μέλλον της πολιτικής για το περιβάλλον
Ίδια διάρθρωση με τη ΣΥΝΕΔΡΙΑ III
17:45: ΣΥΝΕΔΡΙΑ VI- Συμπεράσματα, από την Προεδρία και τη Γενική Γραμματεία
18:00: λήξη των εργασιών
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ (αποκλειστικά για τα μέλη του οργάνου)
(έγκριση των σχεδίων ψηφισμάτων και του προϋπολογισμού του 2003)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 Σεπτεμβρίου 2002 (πρωί)
9:00: ΣΥΝΕΔΡΙΑ VII - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
- Η θέση των περιφερειών στην θεσμική αρχιτεκτονική της Ένωσης
- Η μελλοντική περιφερειακή πολιτική και η πολυκεντρική ανάπτυξη του ευρωπαίκού χώρου
Συνέντευξη τύπου
13:00: γεύμα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 Σεπτεμβρίου 2002 (απόγευμα)
14:30: ΣΥΝΕΔΡΙΑ VIII – Παρουσίαση των ψηφισμάτων και ψηφοφορίες
Προβλέπεται να διατεθεί περισσότερος χρόνος στις προτάσεις ψηφισμάτων και τις επεξηγήσεις ψήφου
16:00: Διακοπή για καφέ
16:30: ΣΥΝΕΔΡΙΑ IX- Οικονομικά και διοικητικά ζητήματα
Προβλέπεται να διατεθεί περισσότερος χρόνος στην παρουσίαση και εξέταση των οικονομικών στοιχείων
18:00: λήξη των εργασιών
© 2001-2009 Περιφέρεια Ηπείρου Αρχική σελίδα | Χάρτης ιστοχώρου | Συνδέσεις | Όροι χρήσης | Επικοινωνία Διαχειριστής ιστοχώρου