Ελληνική Δημοκρατία
Περιφέρεια Ηπείρου - Region of Epirus
 
 
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Εσωτερικών - ΓΓΔΔ - ΗΔ
Εθνική Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης
ΕΣΠΑ
’τομα με Αναπηρία και ΜΜΕ
Μπήκες ΚΕΠ!
Μαθητικός διαγωνισμός "Οι Αρχές του Γκέτεμποργκ και της Λισσαβόνας
  Αρχική σελίδα Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα Αγαπημένα
Επισκεψιμότητα:
Μετρητής επισκέψεων
Τελευταία ενημέρωση:
Αρχική | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Ε.Δ.Α. Ηπείρου | Χάρτης τόπου | Συνδέσεις | English | Επικοινωνία
Αγώνες Special Olympics
special olympicsΥπό την αιγίδα του πρόεδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα από 26-30 Μαΐου, οι αγώνες Special Olympics με τη συμμετοχή 450 αθλητών, 200 προπονητών και 300 εθελοντών.

Τα αθλήματα στα οποία συμμετείχαν αθλητές απ' όλη την χώρα, είναι: ποδηλασία, κολύμβηση, ποδόσφαιρο και μπόουλινγκ, ενώ οι εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 28 Μαΐου με τη "Μεγάλη Γιορτή της Χαράς και της Ελπίδας".

dotΠρόγραμμα εκδηλώσεων 26-30/05/2005 [img, 287Kb]

Special OlympicsdotΤο βιβλίο για τα Special Olympics [zip, 5.2Mb]

Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο

Για το πρόγραμμα και τους στόχους των αγώνων μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο η πρόεδρος των Special Olympics, γενική γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γιάννα Δεσποτοπούλου, ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο γγ της Περιφέρειας Ηπείρου Δημ. Πανοζάχος και ο εκπρόσωπος της Vodafone, αποκλειστικής χορηγού των αγώνων, Δημ. Μιχόπουλος.

Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο ΜέγαροΟ υφυπουργός Υγείας Γ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων που θα αναπτυχθούν στα Ιωάννινα, για την ενδυνάμωση των γνωστικών ικανοτήτων αυτών των αθλητών.
Ο συντονισμός της κίνησης, η συγκέντρωση, η εστίαση, η συνεργασία μέσα από την ομάδα κλπ, που απαιτούνται για τη διεξαγωγή των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, διευκρίνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος, απαιτούν δύναμη της θέλησης και υπέρβαση των δεξιοτήτων τους. Γεγονός που θα βελτιώσει τις γνωστικές ικανότητες, την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή τους, ενώ η κοινωνική αποδοχή που θα νιώσουν θα βοηθήσει στο να "σπάσουν" τα ασφυκτικά τείχη που περιβάλλουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους.

Η κ. Δεσποτοπούλου χαρακτήρισε "ευτυχή συγκυρία" την ανάδειξη του Ηπειρώτη κ. Κ.Παπούλια στην προεδρία της Δημοκρατίας, "ένα μήνα μετά την επιλογή της πόλης διεξαγωγής των αγώνων". Με δεδομένο το ενδιαφέρον του προέδρου της Δημοκρατίας για τον αθλητισμό και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, πρόσθεσε, ο κ. Παπούλιας θα βρεθεί κοντά στα παιδιά για να τα βραβεύσει στην τελετή λήξης, που θα πραγματοποιηθεί στο Νησί Ιωαννίνων, την Κυριακή 29 Μαΐου.

Τα αθλήματα στα οποία θα συμμετάσχουν αθλητές απ' όλη την χώρα, είναι: ποδηλασία, κολύμβηση, ποδόσφαιρο και μπόουλινγκ, ενώ οι εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 28 Μαΐου με τη "Μεγάλη Γιορτή της Χαράς και της Ελπίδας".

Από την πλευρά του ο Γ.Γ της Περιφέρειας Ηπείρου αναφέρθηκε στη σημασία να διοργανωθούν στην περιοχή, "που χαρακτηρίζεται ως η φτωχότερη της χώρας", οι αγώνες αυτοί, στους οποίους, όπως πρόσθεσε, όλοι θα αντιληφθούν την ηπειρώτικη φιλοξενία.
© 2001-2009 Περιφέρεια Ηπείρου Αρχική σελίδα | Χάρτης ιστοχώρου | Συνδέσεις | Όροι χρήσης | Επικοινωνία Διαχειριστής ιστοχώρου