Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

>> Ενημέρωση Δελτία Τύπου Δελτία Τύπου 2009 To πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας εγκαινίασε το βράδυ της Τετάρτης η Γ.Γ.Π.Η

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

To πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας εγκαινίασε το βράδυ της Τετάρτης η Γ.Γ.Π.Η

E-mail Εκτύπωση PDF
To πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας εγκαινίασε το βράδυ της Τετάρτης η Γενική Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δ. Γεωργακοπούλου Μπάστα, παρουσία των τοπικών αρχών και κόσμου.
Η Περιφερειάρχης στον χαιρετισμό της τους ευχήθηκε να αγαπήσουν και να αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το συγκεκριμένο έργο γιατί όπως τόνισε, τα πολιτιστικά κέντρα δεν είναι πνευματικοί τόποι για μόνο μια πόλη αλλά για όλη την Ηπειρο, όλη την Ελλάδα και πέρα από αυτή.
Τους διαβεβαίωσε ότι ήρθε στην `Ηπειρο με πολλή αγάπη και όρεξη για δουλείά και τους ζήτησε τη συνεργασία τους. Στον χαιρετισμό της η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας κ. Δ. Γεωργακοπούλου Μπάστα επεσήμανε τα ακόλουθα: «Είναι χαρά και τιμή για μένα που απόψε ξεκινώ τη παρουσία μου και την γνωριμία μου με τους δημότες της Πρέβεζας λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου εγκαινιάζοντας ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο, μια “ΟΑΣΗ” πολιτισμού όπως το αποκαλεί και η Δημοτική αρχή.
Εξάλλου όπως όλοι γνωρίζουμε ο πολιτισμός είναι συνδεδεμένος με τον Ελληνισμό και η Ήπειρος είναι μια κοιτίδα του Ελληνικού πολιτισμού και σε αυτό έχει συμβάλλει και η πόλη σας η Πρέβεζα από αρχαιοτάτων χρόνων.
Σήμερα με τα εγκαίνια του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου αποδεικνύεται έμπρακτα ότι ο πήχης έχει τεθεί ψηλά σε αυτό τον τομέα και σε συνδιασμό με τις τουριστικές υποδομές και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής η Πρέβεζα μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Το έργο όπως γνωρίζετε εντάχθηκε στο ΠΕΠ το έτος 2002 στον τομέα πολιτισμού, πληρώθηκαν μέχρι σήμερα 1.410.000,0Ε και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός  στις προσπάθειες των τοπικών αρχών και φορέων καθώς η πλήρης ανανέωση της πολιτικής ατζέντας για τον πολιτισμό είναι σήμερα παραπάνω από αναγκαία στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Η Κυβέρνηση έχει θέληση, έχει τις δυνάμεις και αναλαμβάνει την ευθύνη:
    * Να επενδύσει στην δημιουργικότητα
    * Να προωθήσει μια νέα αντίληψη για τον πολιτισμό ως δύναμη ανάπτυξης
    * Να αποκαταστήσει το κύρος των θεσμών άσκησης της πολιτιστικής πολιτικής
    * Να ανοίξει τη συμμετοχή των πολιτών στα πολιτιστικά πράγματα
   * Να διαμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο που θα προάγει και θα στηρίζει τη συμμετοχή αυτή, τη δημιουργικότητα των ανθρώπων της τέχνης και την παραγωγή καινοτομίας στον τομέα πολιτισμού.
Οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην υλοποίηση όλων των παραπάνω και αυτό αποδεικνύεται και απόψε με τα εγκαίνια του σύγχρονου αυτού πολιτιστικού κέντρου.
Η αναπτυξιακή διάσταση του πολιτισμού επιτάσσει την αξιοποίηση του ευρύτερου πολιτιστικού κεφαλαίου: όχι μόνο των μνημείων, αλλά και του σύγχρονου πολιτισμού, όπως και αυτού της καθημερινότητας.
Ο πολιτισμός οφείλει να αποτελεί κορμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τέτοιο ρόλο θεωρώ ότι μπορούν να διαδραματίσουν πολιτιστικά κέντρα σαν αυτό του Δήμου Πρέβεζας.
Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι η Περιφέρεια θα σταθεί δίπλα στις προσπάθειες πολιτιστικής ανάτασης της Ηπείρου γιατί θεωρούμε ότι ο πολιτισμός αποτελεί την κύρια ειδοποιό διάκριση των λαών αλλά και το μοναδικό δρόμο για την αλλαγή νοοτροπίας στον τόπο μας, ώστε να πετύχουμε τους μεγάλους στόχους για την χώρα.»