Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024

>> Ενημέρωση Δελτία Τύπου Δελτία Τύπου 2009 Εγκαίνια & Αγιασμοί σχολείων

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Εγκαίνια & Αγιασμοί σχολείων

E-mail Εκτύπωση PDF
Τη διπλή χαρά είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Δημήτριος Πανοζάχος να εγκαινιάσει δυο σχολεία και ταυτόχρονα να παραστεί στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.
Ο ΓΓΠΗ εγκαινίασε το 5 Γυμνάσιο Βοτανικού του Δήμου Ιωαννιτών στις 10:00 και στη συνέχεια, στις 11:00, το 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο της Μπάφρας του Δήμου Ανατολής Ιωαννίνων.
Να σημειωθεί πως και τα δύο σχολεία κατασκευάσθηκαν με χρήματα του ΠΕΠ Ηπείρου, από το Γ΄ΚΠΣ.
Ο ΓΓ της Περιφέρειας, απευθυνόμενος στους μαθητές των σχολείων, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς, σημείωσε πως κάθε πόρτα σχολείου που ανοίγει, είναι και μια νέα αχτίδα φωτός για τα ελληνικά γράμματα και τον ελληνικό πολιτισμό.
Απευθυνόμενος στα παιδιά ο κ. Πανοζάχος τόνισε πως στο σχολείο μαθαίνουν χρήσιμα πράγματα που μελλοντικά θα τα βοηθήσουν στη ζωή τους οποιαδήποτε δουλειά και αν αποφασίσουν να κάνουν και πως η λειτουργία των σχολείων δεν έχει αποκλειστικό σκοπό την εισαγωγή των μαθητών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.
Στο σχολείο, σημείωσε ο ΓΓΠΗ, πέρα από το ότι μαθαίνει κανείς να συνυπάρχει με τον διπλανό του, αντιλαμβάνεται στην πράξη και το βαθύτερο νόημα του καλού του κοινωνικού συνόλου και την ανάγκη της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Συνεχίζοντας ο κ. Πανοζάχος είπε πως «τὸ φυλάξαι τἀγαθὰ τοῦ κτήσασθαι χαλεπώτερον εἶναι», συνεπώς αν η πολιτεία ξόδεψε για τα νέα σχολεία, οι μαθητές είναι εκείνοι που θα πρέπει να τα διαφυλάξουν για τις επόμενες γενιές.
Ο κ. Πανοζάχος σημείωσε επίσης πως με τη διανομή Η/Υ σε όλους τους μαθητές της πρώτης τάξης των Γυμνασίων, γίνεται ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.
Απευθυνόμενος στους γονείς ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, τους είπε να μην εφησυχάζουν ποτέ και τους προέτρεψε να εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσω των διαδικασιών των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, επειδή έτσι μπορούν να προσφέρουν πολλά από την πλευρά τους.
Τέλος ο κ. Πανοζάχος ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να υπερβάλουν και να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους, επειδή οι γονείς και η Ελλάδα, τους έχουν εμπιστευτεί ότι πολυτιμότερο έχουν, τα παιδιά τους, την ψυχή τους… Η Περιφέρεια, κατέληξε ο ΓΓΠΗ, θα συνεχίσει να ενισχύει το εκπαιδευτικό Σύστημα και να επενδύει στην Παιδεία, ουσιαστικά επενδύοντας στο μέλλον της χώρας.