Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

>> Δελτία Τύπου Επίσκεψη της Γ.Γ.Π.Η. στον ΧΥΤΑ Ελληνικού

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Επίσκεψη της Γ.Γ.Π.Η. στον ΧΥΤΑ Ελληνικού

E-mail Εκτύπωση PDF

Τον ΧΥΤΑ στο Ελληνικό του Δήμου Κατσανοχωρίων επισκέφθηκε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, το πρωί της Τρίτης(21/9/10) προκειμένου να εξετάσει από κοντά την πορεία των έργων.

21.9xytaΗ Γενική Γραμματέας συνοδευόμενη από τον Δ/ντη της Διεύθυνσης Δημοσίων Έργων, Γ. Σταμουλάκη και τη μηχανικό της Δ.Ε.Κ.Ε., Β. Κωστούλα που επιβλέπει το έργο, ενημερώθηκε από τον εργολάβο για την πορεία των εργασιών.

Η ίδια διαπίστωσε πως το έργο συνεχίζεται ομαλά και ζήτησε επίσπευση των εργασιών προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις λόγω καιρικών συνθηκών. Επίσης, ζήτησε από την επιβλέπουσα αρχή αυστηρή παρακολούθηση των εργασιών και πλήρη εφαρμογή της μελέτης ώστε να διασφαλίζονται οι περιβαλλοντικοί όροι και η Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Έκανε κάποιες παρατηρήσεις όσον αφορά τα επιχώματα που πρόκειται να γίνουν και προανήγγειλε πως θα επισκεφθεί ξανά το έργο μετά από δέκα περίπου ημέρες για να εξετάσει εκ νέου την πορεία του.

Μέχρι σήμερα, έχει γίνει το 80% του έργου καθώς εκκρεμούν η διαμόρφωση του πυθμένα και τα στεγανωτικά υλικά καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και τμήμα του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Μάλιστα σύμφωνα με εκτιμήσεις της επιβλέπουσας αρχής ο ΧΥΤΑ στο Ελληνικό θα ολοκληρωθεί και θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία εντός του χρονοδιαγράμματος. Τέλος, να σημειωθεί πως το έργο θα επισκεφθεί και ο ΕΣΠΕΛ για επιπλέον ποιοτικό έλεγχο.