Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024

>> Δελτία Τύπου «Τουριστικό Πανόραμα»: Ο Υπουργός Πολιτισμού στο περίπτερο της Ηπείρου

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

«Τουριστικό Πανόραμα»: Ο Υπουργός Πολιτισμού στο περίπτερο της Ηπείρου

E-mail Εκτύπωση PDF

Αισθητή ήταν η παρουσία της Ηπείρου στην 15η διεθνή έκθεση «Τουριστικό Πανόραμα» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το τετραήμερο 29Απριλίου έως 2 Μαΐου.

3.5TOYRISTIKO_PANORAMAΤο κοινό περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου και των τεσσάρων  Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, στους ιστορικούς χώρους του Ζαππείου, όπου πραγματοποιήθηκε φέτος το «Τουριστικό Πανόραμα» συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων επισκεπτών. Οι τέσσερις Νομοί της Ηπείρου είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τις ομορφιές, τη φιλοξενία, τη λαϊκή παράδοση καθώς και τη μοναδικότητα στην εφαρμογή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρουν σε όσους επιλέγουν να τους επισκεφθούν.

Την έκθεση εγκαινίασε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος τον οποίο κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της Ηπείρου τον υποδέχθηκε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Στασινός και Βαγγέλης Παπαχρήστος, οι Νομάρχες Άρτας, Γιώργος Παπαβασιλείου και Πρέβεζας, Βασίλης Ιωάννου και ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Κώστας Αλεξίου. Η Γενική Γραμματέας επεσήμανε στον Υπουργό πως η στρατηγική που χαράσσει το Υπουργείο βρίσκει εφαρμογή στην Ήπειρο, καθώς η περιοχή έχει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και απαράμιλλες φυσικές ομορφιές «τις οποίες στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

3.5.10_touristiko_panorama_2Ο κ. Γερουλάνος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προθήκη του Κέντρου  Παραδοσιακής Βιοτεχνίας (ΚΕΠΑΒΙ) όπου εκθέτονταν μοναδικά χειροποίητα ασημένια κομψοτεχνήματα και ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπο των αργυροχόων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.  Οι αργυροχόοι φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως σε μια προσπάθεια να στηριχθεί ο κλάδος τους που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και να τους δοθεί η ευκαιρία να προβάλλουν τη μοναδικότητα της δουλειάς τους.

Κατά την τελετή των εγκαινίων,  στην ομιλία του ο υπουργός υπογράμμισε ότι «για το καλό του τουρισμού στην Ελλάδα δεν χρειάζονται πολλά λόγια». Απαιτείται όπως υποστήριξε, «αλλαγή νοοτροπίας», παύση της άγονης κριτικής, συνέπεια και συνέχεια στο μήνυμα που εκπέμπουμε («που δεν πρέπει να αλλάζει ανάλογα με τα γούστα του κάθε υπουργού», όπως είπε), γιατί «συνεργασία και συνέπεια είναι τα πρώτα εργαλεία αλλαγής νοοτροπίας», που απαιτείται και στη χάραξη στρατηγικής. Ο κ. Γερουλάνος κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Η δυναμική της Ελλάδας είναι ο πλούτος της πολιτιστικής της κληρονομιάς, της φυσικής της ομορφιάς και των εμπειριών που μπορεί ένας επισκέπτης να ζήσει δίπλα στους Eλληνες οικοδεσπότες του. Αυτός ο πλούτος είναι η δύναμή μας και για να τον αξιοποιήσουμε θα χρειαστούν θυσίες και προσπάθεια. Τέρμα πια οι επιχορηγήσεις σε περιοχές που έχουν κορεστεί, τέρμα οι εύκολες επενδύσεις σε ήλιο και θάλασσα, τέρμα οι εύκολες και ακριβές διαφημίσεις. Είναι ώρα για δουλειά και καινοτομία. Είναι ώρα να σκεφτούμε τον τουρισμό έξω από τις παραμέτρους στις οποίες είχε αναπτυχθεί μέχρι σήμερα».