SITE SLOGAN

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023

>> Δελτία Τύπου Η Γ.Γ.Π.Η στην Θεσπρωτία

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Η Γ.Γ.Π.Η στην Θεσπρωτία

Email Print PDF

Αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα και συνεργασία ώστε να μην χαθούν άλλοι κοινοτικοί πόροι  που θα αξιοποιηθούν για να αναβαθμίσουν την περιοχή ζήτησε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα από τους δημάρχους και το νομάρχη Θεσπρωτίας σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (1/2/10) στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου παρουσία και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Κατσούρα.

2.2-episkepsi-thesprotia«Χάνοντας κοινοτικούς πόρους χάνουμε και την τελευταία ευκαιρία που έχει η Ελλάδα για να αξιοποιήσει την Περιφέρεια αλλά και νομούς με δυνατότητες σαν κι αυτές του νομού Θεσπρωτίας», υπογράμμισε η Γενική Γραμματέας απευθυνόμενη προς τους δημάρχους, τους κοινοτάρχες και εκπροσώπους φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη. Η κ. Γεωργακοπούλου – Μπάστα ζήτησε τη συνεργασία τους και ταυτόχρονα τους ξεκαθάρισε πως πρέπει να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για τα έργα που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ «ώστε να μην χαθούν άλλοι κοινοτικοί πόροι», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Άσκησε  δε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση  καθώς με τους χειρισμούς της χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ. «Μια τριετία έφυγε ανεπιστρεπτί και αφαίρεσε τη δυνατότητα από τους ΟΤΑ να μπορέσουν να προωθήσουν έργα καίριας σημασίας για την ανάπτυξη, την βιωσιμότητα αλλά και την ανταγωνιστικότητα του νομού Θεσπρωτίας», τόνισε η Γενική Γραμματέας.

Από την πλευρά τους τόσο ο Νομάρχης όσο και οι Δήμαρχοι έθεσαν στη Γενικό μια σειρά ζητημάτων και εκκρεμοτήτων που αφορούν σε έργα ύδρευσης, οδοποιίας, στην πορεία των κοινωνικών δομών, του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», της διαχείρισης των απορριμμάτων και τη λειτουργία του ΧΥΤΑ  Καρβουναρίου για τα οποία η Γενικός έδωσε μια σειρά απαντήσεων  κάνοντας ωστόσο τη διαπίστωση ότι πολλά έργα ενώ ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς στην πορεία «σκόνταψαν» και τώρα χρειάζεται  να πληρωθούν  από εθνικούς πόρους για την ολοκλήρωσή τους. Άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ενστάσεις του Δημάρχου Συβότων κ. Γιαννούλη και του Προέδρου της κοινότητας Πέρδικας κ. Πάκου για την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου στην περιοχή τους που ζητούν την εξεύρεση εναλλακτικής θέσης για την εγκατάσταση του σταθμού αποσυμπίεσης   και προσεγιάλωση των αγωγών. Όσον αφορά στη διαχείριση απορριμμάτων η Γενική Γραμματέας επεσήμανε για ακόμη μία φορά πως η Ήπειρος υστερεί στον τομέα αυτό και θα πρέπει το πρόβλημα να αντιμετωπισθεί συνολικά με την επικαιροποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού.

Τέλος η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα επανέλαβε τη διάθεσή της για συνεργασία με όλους ξεκαθαρίζοντας πως είναι Περιφερειάρχης όλων των Ηπειρωτών και όχι των Ιωαννιτών όπως της είχε επισημάνει να προσέξει  ο Δήμαρχος Παραποτάμου κ. Τζάννης. «Είμαι στη διάθεση όλων των  Θεσπρωτών . Για μένα δεν είναι τα Ιωάννινα η Περιφέρεια της Ηπείρου. Την ίδια βαρύτητα και την ίδια αξία δίνω και στους τέσσερις νομούς  και αυτό το δηλώνει και η παρουσία μου εδώ σήμερα . Η πόρτα της Περιφέρειας θα είναι ανοιχτή για όλους τους αυτοδιοικητικούς και τους πολίτες καθημερινά ώστε να δώσουμε από κοινού λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν», κατέληξε η Γενική Γραμματέας.