Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

>> Δελτία Τύπου 8,6 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για έργα ύδρευσης σε Πλαταριά -Σύβοτα

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

8,6 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για έργα ύδρευσης σε Πλαταριά -Σύβοτα

E-mail Εκτύπωση PDF

Ένα μεγάλο έργο για μια ιδιαίτερης αξίας τουριστική περιοχή της Περιφέρειας Ηπείρου όπως είναι τα Σύβοτα και η Πλαταριά του Νομού Θεσπρωτίας εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας Ηπείρου 2007 – 2013», έπειτα από την υπογραφή της  σχετικής απόφασης  από τη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

Πρόκειται για το έργο «Ύδρευση Νομού Θεσπρωτίας, Τμήματα Υδαταγωγών Καρτερίου-Πλαταριάς-Συβότων» συνολικού προϋπολογισμού 8.621.840,98 Eυρώ που εντάσσεται στο Άξονα Προτεραιότητας 06 «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Ηπείρου» με δικαιούχο το Δήμο Ηγουμενίτσας. Το έργο θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υδροδότησης και ταυτόχρονα θα βελτιώσει την ποιότητα του πόσιμου νερού που καταναλώνουν οι κάτοικοι αλλά και οι χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή ειδικά τους θερινούς μήνες.

Προχωρούμε με γοργούς ρυθμούς έργα υποδομής. Δίνουμε έμφαση και προτεραιότητα σε εκείνα που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων ποιότητας και επάρκειας νερού σε συγκεκριμένες περιοχές, ώστε επιτέλους να αποκτήσουν καθαρό πόσιμο νερό και να το διαθέσουν ορθολογικά, με περιορισμό των διαρροών και απωλειών σε χιλιάδες κατοίκους. Άλλωστε οι περιοχές των Συβότων και της Πλαταριάς έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς το καλοκαίρι προσελκύουν πλήθος τουριστών Ελλήνων και Ξένων.Οφείλουμε να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών,» επισημαίνει η Γενική Γραμματέας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα με αφορμή την υπογραφή ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ.

Να σημειωθεί ότι το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή εξωτερικού υδραγωγείου και συγκεκριμένα προβλέπει την ενίσχυση των εσωτερικών υδραγωγείων Πλαταριάς και Συβότων με τη μεταφορά νερού από τις τοπικές γεωτρήσεις και σύμφωνα με την απόφαση ένταξης η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου είναι 30 μήνες.