Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

>> Δελτία Τύπου Επιφυλακή και επαγρύπνηση για τις καταστροφές από την κακοκαιρία

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Επιφυλακή και επαγρύπνηση για τις καταστροφές από την κακοκαιρία

E-mail Εκτύπωση PDF

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα έδωσε κατεύθυνση στις αρμόδιες υπηρεσίες (Πολιτική Προστασία, Διεύθυνση Δημοσίων Έργων, και Δ.Ε.Σ.Ε.) να βρίσκονται σε επαγρύπνηση

29.11_προκειμένου σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που προέκυψαν από τα έντονα κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων στην περιοχή της Ηπείρου.

Υπάλληλοι των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας επισκέφθηκαν από το περασμένο Σάββατο που δημιουργήθηκαν και τα πρώτα προβλήματα,  τα δημοτικά διαμερίσματα Μουζακαίων και Δαφνούλας του Δήμου Παμβώτιδας του  Ν. Ιωαννίνων και εξέτασαν επί τόπου τις ζημιές που προκλήθηκαν τόσο  σε κτίρια, όσο και στο οδικό δίκτυο.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματέας ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Υποδομών Γ. Μαγκριώτη, το Νομάρχη Ιωαννίνων Αλ. Καχριμάνη, το  δήμαρχο Παμβώτιδας Β. Πήχα, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, το Δ/ντη της «Εγνατία Οδό Α.Ε.» καθώς και με  το  Δ/ντη του ΙΓΜΕ για να εξετασθούν οι τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου και η παροχή, όπου χρειαστεί, άμεσης βοήθειας σε όσους έχουν πληγεί και έχουν καταστραφεί τα σπίτια τους.