Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

>> Ενημέρωση Δελτία Τύπου Δελτία Τύπου 2009 Αναλήθειες & ψεύδη δεν φρενάρουν τον Αναπτυξιακό Νόμο

Ενημέρωση ...

Ο δικτυακός τόπος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ενημερώνεται πλέον ...
(τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010)
 
 
   

Αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 

Αναλήθειες & ψεύδη δεν φρενάρουν τον Αναπτυξιακό Νόμο

E-mail Εκτύπωση PDF

Ανυπόστατα, ψευδή, αναληθή και κακόβουλα είναι όλα όσα δήθεν καταγγέλλει «περί τέλματος του Αναπτυξιακού» δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, που αναπαράχθηκε από blogs στο διαδίκτυο και προφανώς εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες, πλην όμως θίγει βάναυσα την αλήθεια και δεν εξυπηρετεί καθόλου τα συμφέροντα της Ηπείρου και των επενδυτών.
Η σημερινή ηγεσία της Περιφέρειας Ηπείρου έχει διακηρύξει κατ' επανάληψη στο παρελθόν και επανέρχεται σήμερα να τονίσει πως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί πρακτικές του παρελθόντος, που τα προγράμματα δίνονταν επιλεκτικά σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αποκλειόμενης μιας σημαντικής μερίδας επενδυτών, παρά τα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις, που διέθεταν προς επιχορήγηση. Σήμερα ουδείς επενδυτής, ο οποίος διαθέτει τις εκ του νόμου απαιτούμενες προϋποθέσεις αποκλείεται. Παράλληλα δε η Περιφέρεια εντείνει τις προσπάθειές της για την προσέλκυση νέων επενδυτών, δεδομένου πως οι νέες επενδύσεις, εκτός των άλλων, συμβάλουν σημαντικά στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η πραγματική κατάσταση αποτυπώνεται ως εξής:

Η ανταπόκριση των επενδυτών για ένταξη επενδύσεων στα κίνητρα του Α.Ν. 3299/04, είναι μεγάλη, όπως επίσης είναι σημαντική και η συμμετοχή του συγκεκριμένου νόμου στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Ηπείρου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας Ηπείρου συνεχίζεται έντινο ρυθμό, η υποβολή επενδυτικών σχεδίων και για το έτος 2009, παρά το γεγονός ότι προκηρυχθήκαν, ή έγινε προδημοσίευση άλλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων με υψηλό ποσοστό επιχορήγησης μέσω του ΕΣΠΑ .

Αναλυτικά, από 2/1/2009 μέχρι 22/06/2009 υποβλήθηκαν στην Περιφέρεια Ηπείρου 86 επιχειρηματικά σχέδια για ένταξη επενδύσεων στα κίνητρα του Α.Ν.3299/04, αριθμός ίδιος με τις αιτήσεις του α΄ εξαμήνου του έτους 2008.

Από 6/8/2007 μέχρι σήμερα (β΄ φάση του Α.Ν. 3299/04) υποβληθήκαν 325 επενδυτικά σχέδια, δηλαδή 15,5 αιτήσεις ανά μήνα, ενώ οι συνολικές εγκρίσεις με τον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο 2601/98 για το διάστημα 1998 έως 2004 ήταν 303 επενδυτικά σχέδια η 4,2 εγκρίσεις επενδύσεων ανά μήνα.

Ως προς τις πληρωμές, για τις περιπτώσεις που ολοκληρώθηκε η διαδικασία και συγκεντρωθήκαν τα δικαιολογητικά, ουδέν αναληθέστερο των υποτιθέμενων «πληροφοριών» του δημοσιεύματος. Η Περιφέρεια διαβεβαιώνει πως δεν εκκρεμεί καμιά πληρωμή προς επενδυτή, εκτός εκείνων, που βρίσκονται στη διαδικασία τελικού ελέγχου.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο της διαφάνειας, της πλήρους ενημέρωσης του κοινού και της ορθής εφαρμογής του νόμου και προκειμένου να πετύχει την ιδανικότερη συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους και τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς, διοργάνωσε πρόσφατα και με ιδιαίτερη επιτυχία, ενημερωτική ημερίδα σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, παράτημα Ηπείρου, κατά τη διάρκεια των εργασιών του οποίου αναλύθηκε διεξοδικά ο νόμος και συζητήθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάζονται τη μεγαλύτερη συχνότητα.

Επί πλέον η Περιφέρεια έχει δηλώσει επανειλημμένως πως οι υπηρεσίες της είναι ανοιχτές σε κάθε ενδιαφερόμενο και ιδιαίτερα στα Μέσα Ενημέρωσης, προκειμένου και μέσω σωστής πληροφόρησης, να αποφεύγεται είτε από άγνοια είτε εκ σκοπιμότητας η λανθασμένη ενημέρωση του κοινού...